Startmotor deutz 4005 vervangen

Dag mannen,

Mijn deutz 4005 start bijna niet meer omdat de startmotor meestal 'kraakt' ipv te starten.
Zou ik deze best laten reviseren of direct een andere aanschaffen? In beide gevallen: hoe en waar ben ik dan het beste af?
Bedankt!!

Deel dit artikel

Reacties

Stier69
Reviseren zou wel eens mee kunnen vallen met de kosten.Op Google kun je wel bedrijven vinden die dat doen.
roscho
De bendix (tandwiel op de startmotor) heeft aanzienlijk minder tanden dan de starterkrans op het vliegwiel. Daarom zal aan de starterkrans niet zoveel mankeren, maar aan de bendix wel. Met wat geluk is de rest van de startmotor nog goed en kun je er een nieuwe bendix op (laten) zetten. Mocht hij bij starten niet al te snel rondgaan, kun je hem het best even schoonmaken. Wordt in onderstaand filmpje beschreven:
+2
Valtra-Fordpower
@roscho Dat is niet helemaal waar, motoren stoppen vaak maar op een paar vaste plekken (2voor een 4cilinder) en daar zal ie ook echt de starterkrans kapot slaan. en die heeft dan meer schade dan tandwieltje op de bendix.
roscho
Quote Reactie van @Valtra-Fordpower:
motoren stoppen vaak maar op een paar vaste plekken (2voor een 4cilinder)

Da's ook weer waar. Dus startmotor eruit, even in het gat kijken hoe het is met de starterkrans, dan weet je dat ook, aangenomen dat de motor nu op een van die vaste plekken stilstaat.
stephan-inter
Reviseren zou ik doen.
Een goed bedrijf is vekoma uit lemelerveld.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot deutz , startmotor , starten , vervangen en reviseren ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!