Geen koeien op een groot grasveld, maar onder de bomen: in Helvoirt combineert Manon veeteelt met natuur

HELVOIRT/LIEMPDE - Ken je dat idyllische beeld van grazende koeien in een strak groen weiland? Zon hoog aan de hemel, blauwe lucht met wat schapenwolkjes. Als het aan Manon van Balkom ligt, is dat verleden tijd. Zij ziet haar koeien liever tussen de bomen lopen, en met haar steeds meer boeren.

Deel dit artikel

Reacties

+1
aapheuvel
Dromers
+1
jan w
Koeien onder de bomen geeft ellende.
grös
@jan w
Welke koeien? Niet zo lang geleden boerde heel Staphorst nog zo, 4.000 kilometer elzensingels, zijn eventjes opgeruimd. Mijn opa had voor de ruilverkaveling ook percelen waar ze met paard en wagen niet meer konden keren, elzen leverden wel gratis stikstof. Engeland en Ierland hebben ze overal heggen, die maaien ze gewoon met spearhead als ie te hoog word. Schijnt dat we vroeger in Nederland zelfs nog meer heggen als GB hadden, maar moest efficiënter..
weurding
Koe kan zelf geen keus maken?
Kars
Dit krijg je als je biologisch bent en volledig afhankelijk wordt van natuurorganisaties. Daar tegen loonse en drunense duinen groeit als zon schijnt al geen sprietje gras. Moete nog meer bomen planten daar. Staat daar al volledig vol met bossen.
jan w
@Kars
Misschie iets nieuws!! voedselbos voor koeien.
weurding
@jan w alleen dan kun je het met recht een voedselbos noemen😇

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot lucht , koeien , groen , natuur en bomen ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!