Merlo wijzigt dealerstructuur in Nederland



Merlo-importeur De Lille uit het Belgische Lendelede kondigt aan dat de dealerstructuur in Nederland gaat veranderen. Volgens de importeur zorgt de nieuwe structuur voor betere service.

Deel dit artikel

Reacties

+3
Jotke
Het zal mij benieuwen hoeveel van die ‘ateliers agréés’ er over enkele jaren nog over zijn...🤔

Welk mechanisatiebedrijf wil er nu wel machines mogen repareren van een merk maar geen mogen verkopen?

Dan heb je toch helemaal niks aan zo'n dealerschap? Zeker niet als je er geen ander merk langs mag doen zoals de meeste fabrikanten tegenwoordig eisen.
caseboy
@Jotke tegenwoordig zie je dat wel vaker van dit soort dealerreorganisaties en vraag mij dan wel eens af wat de gedachten gang erachter is.
Jotke
@caseboy

Ja je ziet wel vaker dat er reorganisaties in dealernetwerken plaatsvinden zoals bij John Deere nu 11 - 12 jaar geleden.

Maar daar mag iedere dealer gewoon nieuw spul verkopen. Ook de kleinste zelfstandige zoals Den Otter, Schipper, De Vor Brandes, Vlastuin, Lesscher en Veenstra.

Hier wordt gezegd, je mag dealer zijn maar je mag niks verkopen, alleen onderhoud plegen...

Wie wil nu dat de klant naar een concullega moet om een nieuwe machine te kopen? Die wil je toch zelf verkopen? Als die voor die ene machine naar de concurrent moet kan die dat ook voor een andere.

Vindt persoonlijk de gaten die zo ontstaan tussen dealers die wel mogen verkopen op plekken ook wel heel groot worden. Vooral in het noorden als ik het zo zie.
+1
caseboy
@Jotke ja inderdaad, ik denk ook dat bij dit soort machines klanten vaker trouw zijn aan de lmb dan het merk dus als zo'n kleine lmb met een ander merk in zee gaat omdat ze die wel mogen verkopen dat hun klanten gewoon mee gaan naar het andere merk.
casejxu
@Jotke begreep dat een reparatie bedrijf wel mag verkopen maar via een "hoofddealer" inkoopt. Als je daar goeie banden mee heb alleen maar gunstig. Hun verkopen meer dus meer korting dus machines zijn financieel aantrekkelijker. Niet echt win win maar inkoop verloopt alleen via ander kanaal
Jotke
@casejxu

Aah oke. Dan kan het nog maar alleen mogen repareren en niet verkopen, dan zou ik zeggen: zoek wel een ander merk. Zijn er zat die maar wat graag wel willen verkopen via kleine LMB's.

Bij JD koopt de kleine ook via de grote in. Al weet ik niet of zij ook echt de orders naar nu Kraakman of GroeNoord sturen of gewoon rechtstreeks bij de fabriek en dat er op een andere manier iets op papier staat dat het via hun gaat. Ze worden wel rechtstreeks af fabriek bij de kleintjes afgeleverd.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot structuur en merlo ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN