LNV onderzoekt elektronische oornummers

Het ministerie van landbouw gaat onderzoeken of elektronische oornummers ingevoerd kunnen worden voor landbouwhuisdieren. Minister Henk Staghouwer van landbouw heeft dit toegezegd na vragen van D66’er Tjeerd de Groot. Voor schapen en geiten geldt al een verplichting voor elektronische oornummers, maar De Groot pleit er nu voor om dit ook bij runderen en varkens in te voeren. De politicus wil daarmee de fraudegevoeligheid van het huidige I&R-systeem verkleinen.

Deel dit artikel

Reacties

+2
jan w
Laten ze eerst de fraudegevoeligheid van ons kabinet maar eens onderzoeken.
+1
Twentsch Land
Vaak wordt iets uitgeprobeerd voor vee om uiteindelijk doel te dienen voor de mens 😬
+1
bio boer
Wat is er minder fraude gevoelig aan ? Zou liever willen dat ze wat bedenken tegen dat rotige uitvallen van de oormerken
Keer beleeft in paar dagen koe beide nummers er uit weten knoeien dan ook nog wat krijgen 🙈
Cowboy3
@bio boer Moet je toch maar eens een ander merk gaan gebruiken waar je gratis nieuwe krijgt voor de uitval, heb hiervoor 4 verschillende merken gehad, nu al 15 jaar deze en aan een kant ook al 6 jaar elektronische deze zijn klein en vallen doordoor nog minder snel uit.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot voeren , landbouw , varkens , geiten , schapen , lnv , oornummers , de groot en staghouwer ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!