Ammoniak in veestallen kan worden gedegradeerd in water en schadeloos gas

Innoflex is ontstaan op de HighTech Campus in Eindhoven. Deze startup bestaat nu twee jaar en heeft wel oren naar het technologiefonds. "Investeerders zijn schaars in Nederland", zegt oprichter Kevin Lagarde. Hij bedacht vijf jaar geleden een technologie om met een flexibele folie en zonne-energie lucht te zuiveren.

Er is een prototype waarmee momenteel ammoniak in veestallen kan worden gedegradeerd in water en schadeloos gas. "Met de stikstofcrisis is dit inderdaad een ei van Columbus, maar je hebt wel een heel goed businessplan nodig om investeerders te overtuigen. Het technologiefonds stemt hoopvol. We hebben al contact gehad en is er is van beide zijden interesse om de financiering wat scherper te maken. We hopen binnen vier jaar met ons product op de markt te komen."

Deel dit artikel

Reacties

Grasbaal
Gelezen op innoflexbv.com/nox/ , zal er toch een technische oplossing mogelijk zijn?:

De lucht die je inademt is niet lokaal. Hier in Nederland komt bijvoorbeeld 32% van alle luchtvervuiling uit het buitenland. Als je alle boeren, industrie en verkeer zou uitschakelen, liggen sommige natuurgebieden nog steeds boven de norm voor gezonde natuur.

Stikstofoxiden (NO x ) leveren een belangrijke bijdrage aan het mondiale probleem van luchtverontreiniging. Deze gassen bevatten verbindingen van stikstof en zuurstof, die een verscheidenheid aan specifieke problemen veroorzaken.

Met de hoogste NO x -concentratie van Europa is de stikstofcrisis een actueel probleem, dat vernietiging van de natuur veroorzaakt en gevolgen heeft voor de economie en het welzijn van de mens. Nederland heeft de volgende maatregelen moeten nemen:

- Boerderijen uitkopen

De overheid heeft zich ten doel gesteld het aantal boerderijen te verminderen en heeft maatregelen genomen om NO x te verminderen, zoals het veranderen van voedsel. Dit heeft ertoe geleid dat boeren meerdere keren protesteerden.

- Stopzetten van de bouw

Regel: “0 netto NO x depositie op natuurgebieden tijdens aanleg of levenslang gebruik”. Wat voor ongeveer 50% van de bouwplaatsen in Nederland voor problemen zorgt.

- Verlaging snelheidslimiet
20 miljoen kosten voor het vervangen van borden en software, de economische impact van langere reistijden niet meegerekend. Het effect van deze maatregel is 0,13% totaal NO x budget.

De oplossing: Pollufix Aero
Een folie die onder invloed van de zon luchtvervuiling afbreekt. Deze folie kan aan de binnen- en buitenkant van alle ongebruikte ondergronden worden aangebracht. Het kan worden toegepast op bestaande constructies, nieuwe constructies of op prefab materialen. De hoge transparantie van de folie maakt het geschikt voor ramen en zonne-energie.

Meer: innoflexbv.com/product/

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot prototype , ammoniak , zonneenergie , financiering , werknemers , technologie , stikstofcrisis , innoflex , technologiefonds en pollufix aero ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!