DLV Advies: 'Bedrijfsbeëindiging is ook een ondernemerskeuze'

Waar het stoppen van hun veehouderijbedrijf door boeren eerder vaak als 'falen' werd gezien, wordt dat nu steeds vaker als een 'normale' ondernemerskeuze gevoeld. Adviseur Marco Hol van DLV Advies vindt dat een goede ontwikkeling. Al is het stoppen met een bedrijf, dat soms door generaties is opgebouwd, nog toch altijd een emotionele beslissing.

Deel dit artikel

Reacties

Tiepmachien
Treintje had een heel andere mening
+1
hans1980
Klopt stoppen is het nieuwe ondernemen
+1
demelkboer
Gaat dit over DLV
+2
George
Als jezelf stopt wel natuurlijk , maar als je gedwongen moet stoppen is het wel wat anders. Trouwens wat is er ondernemend aan stoppen? Ik vind het niet echt ondernemend , je verkoopt de rommel en als je genoeg overhoudt dat je voortaan vrij makkelijk de kost kunt verdienen is het wel leuk , maar als je vervolgens nog gewoon 40 uur naar een baas moet vind ik het niet echt ondernemend.
+2
de Tank
@George DLV bedoelt ermee dat ze je wel even helpen met het ondernemend stoppen.
George
Quote Reactie van @de Tank:
DLV bedoelt ermee dat ze je wel even helpen met het ondernemend stoppen.

Ik ben ruim 15 jaar geleden gestopt met melken , ik heb niemand wat gevraagd , DLV niet en toch is het gelukt . Ik ben al die jaren verder en heb alles nog behalve de melkkoeien en het quotum.
+1
marcsterreborn
@George misschien is het bij jou zo succesvol verlopen omdat je stopper van nature bent?
+1
George
@marcsterreborn Stoppen met melken is geen bedrijfsbeëindiging , dat is hier dus niet gebeurd.
marcsterreborn
@George dat bedoel ik nou
Twentsch Land
En of het nou dlv, countus, LTO of nog een ander agrarisch boekhoudkantoor ...... nodig ze uit een halve dag, kost je een honderd of 6 tot 7 ...... je zult zien dat die uren zich goed terug betalen, wel eigen baas blijven en alleen beslissingen nemen waar jezelf achterstaat.
+1
Melkboer16
@Twentsch Land als je er aan toe bent zal het wel een leuke regeling zijn. Maar ik doe niet mee, werk is nog veel te leuk en met de huidige inflatie is onroerend goed de beste belegging.
Dan ga ik liever Sjorsen
Twentsch Land
Ik ben ook niet van plan om te stoppen, het gaat over die wil stoppen en die zou er goed aan doen.

@Melkboer16
Melkboer16
@Twentsch Land ik kan er wel wat aanwijzen die hun bedrijf anders aan de straatstenen niet kwijt kunnen! Dan zou ik de overheid ervoor spannen. Maar eerlijk de inflatie is nog lang niet ten einde en met grond in eigendom ben je goud waard
+1
George
Quote Reactie van @Twentsch Land:
nodig ze uit een halve dag, kost je een honderd of 6 tot 7 ...... je zult zien dat die uren zich goed terug betalen

Waarmee betaald zich dat dan terug?
Twentsch Land
Stoppen met een bedrijf komt veel bij te kijken net zo als een bedrijfsovername voor die denken dat allemaal zonder een goede boekhouder te kunnen houden zichzelf voor de gek.

@George
George
@Twentsch Land Wat kan die boekhouder dan doen voor je of wat kan de DLV? Ik denk dat ik heel veel dingen zelf wel weet en of geregeld kan krijgen. Natuurlijk heb je sommige vraagstukken voor de boekhouder , maar DLV en dergelijke zie ik echt niet zitten.
Twentsch Land
In de tijd dat ik het heb overgenomen hier een halve dag een deskundige gehad omtrent overname, niet alleen voor mij maar ook overige gezinsleden....kijk wij hadden ook wel van alles bedacht maar met wat dingen kwamen hun net even anders uit de bocht wat voor elke betrokkenen een voordeel had......een honderd of 6 is niet zoveel geld .... ben er wel zeker van dat ze jou ook wat hadden kunnen vertellen.

@George
Melkboer16
@Twentsch Land jij bent dus enigst kind? Een halve dag bij overname dat kan gewoon niet behalve bij een volledig pachtbedrijf en geen broers of zussen
Twentsch Land
Melkboer 16 ..... je hebt het mis 😉

@Melkboer16
Melkboer16
@Twentsch Land saksisch erfrecht zeker! Jij alles de rest niks
Twentsch Land
Je hebt het weer mis 😂

@Melkboer16
Twentsch Land
Ik denk dat dat ook zeker al lange tijd niet meer kan, lang geleden gebeurde dat soms in Twente maar ook lang niet altijd.

@Twentsch Land
+2
pieta
Quote Reactie van @George:
Natuurlijk heb je sommige vraagstukken voor de boekhouder

Dat bedoelt twentsch land volgens mij. Bij jou hadden ze toch zo'n mooie lijfrente/pensioen voor je moeder versus melkquotum op waarde zetten idee voor je? Die uren waren toch goed besteed.
+1
de Tank
@Twentsch Land Specialistisch werk, zou ik niet direct DLV voor vragen.
Twentsch Land
En of het nou dlv, countus, LTO of nog een ander agrarisch boekhoudkantoor

@de Tank
Tiepmachien
@Twentsch Land ze maken allemaal graag uren voor facturen
Het liefst voor onzinnige politiek gemaakte problemen
Twentsch Land
Niet iedereen heeft alle wijsheid in pacht 😉

@Tiepmachien
Tiepmachien
@Twentsch Land hoeft ook niet
Je mag me alles vragen
Twentsch Land
Leuk terug gelegd 😜

@Tiepmachien
+1
de Tank
@Twentsch Land DLV staan bij mij niet bovenaan mijn lijst wat betreft advies, dat gevoel kan best niet kloppen maar ik luister er wel naar.
Herbert
De periferie moet zo langzaamaan ook meewerken aan het opruimen van boeren? Ook al een uitnodiging van Alfa voor "omgaan met onteigeningen"..
+1
Tiepmachien
@Herbert Zal ik een cursus antiruifvreten organiseren?
richard-de-wolff
@Tiepmachien lijkt me top😎
+1
Twentsch Land
Vaak die het organiseren proberen zelf het hardste te vreten uit die ruif.

@Tiepmachien

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot advies , dlv en stoppen ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!