Boete voor dierenarts uit Blokzijl die geneesmiddelen mengde voor uierspoeling

Een dierenarts uit Blokzijl heeft maandag een boete van 10.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, gekregen voor het ongeoorloofd mengen van diergeneesmiddelen. De arts meende dat hij niet anders kon om deze ernstig zieke dieren te redden, maar daar is de rechtbank het niet mee eens.

Deel dit artikel

Reacties

de jonge
Dit heeft hij volgens mij opgelegd gekregen. De veearts kreeg een voorwaardelijke schorsing van drie maanden en een boete van € 2.000 opgelegd.
+3
aldert
De volgende keer de rechter maar bellen dan voor een zieke koe , die weet tenslotte hoe het moet.
+2
de jonge
@aldert ja de rechters van tegenwoordig weten echt alles....in feite zouden ook rechters toch specialisaties behoren te hebben waar ze recht over mogen uitspreken? kijk eens in wat voor bananenrepubliek we zijn beland door mensen die alleen nog maar recht uitspreken dmv tabellen en cijfers etc op papier..wat voor praktijk nemen ze nog mee in hun uitspraken
Noorderling
Iets ging er wel goed, dat hij de ecoli koeien in leven hield.
Maar de wereld veranderd, etiket is lijdend en aanpassen onmogelijk.

Gewasbescherming speelt het al, was van 't voorjaar ook een hele rel omdat een hulpstofje niet leverbaar was, het product officieel niet volgens etiket en toelating gebruikt mag worden. Terwijl het oude product zonder dat middel ingetrokken was, maar zonder deze intrekking nog toegelaten was geweest.

Medicijnen gaat dezelfde kant op. Met ecoli koeien heb je geen tijd om wat te proberen, bij die dieren ben je altijd te laat en in leven houden is al winst. Bedrijfsbehandelplannen je maar ruim indekken, want dan mag het immers.
Twentsch Land
Idd dan maar aanpassen, kan heel eenvoudig ..... indien nodig alles toegestaan ... punt

@Noorderling

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot boete , dierenarts , diergeneesmiddelen , dieren , uierontsteking en mengen ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!