Johan Vollenbroek wil i.p.v een provinciale een landelijke aanpak van het stikstofprobleem

Johan V vanochtend op de radio:

Zo’n 3.500 bedrijven in Nederland draaien zonder natuurvergunning. Voor 90 procent zijn dat veehouderijen, maar er zitten bijvoorbeeld ook biomassacentrales bij. Al die bedrijven stoten ammoniak voor, maar hebben daar geen vergunning voor. De milieuorganisatie MOB voert juridische strijd tegen deze illegale activiteiten. Johan Vollenbroek wil i.p.v een provinciale een landelijke aanpak van het stikstofprobleem. "Anders ben ik bang dat Nederland nog een hele tijd op slot blijft zitten".
Fragment Vroege Vogels: nporadio1.nl/fragmenten/vroege-vogels/…

Bron

Falend stikstofbeleid
www.nporadio1.nl

Deel dit artikel

Reacties

hans1980

+1
jordi 1455
@hans1980 Sinds wanneer drinken volwassen katten geen melk meer?
+1
boer.
@hans1980 als volwassenen mensen geen melk meer drinken gaat het juist mist. Door deze mensen gaan er zulke rare dwaasheid rond
J Andringa
@hans1980 nou is het ook niet zo dat ik als held gezien hoef te worden omdat ik koeien melk
+2
duitser
@hans1980 zou die Vollenbroek ook weten, dat de mens de enige diersoort is waarvan de zwakkeren en mageren ook vaak in leven blijven?
Grasbaal
Johan begrijp het zelf ook niet zegt ie, hij snapt niet dat juist door zijn ge-mierenneuk over stikstof ook andere initiatieven vast lopen:

Quote:
De geplande voorstellingen van het openluchtspektakel Het Pauperparadijs in het Gevangenismuseum Veenhuizen in Drenthe gaan ook dit jaar niet door. Volgens de producent komt dat door 'onduidelijk stikstofbeleid'.

"Na twee jaar corona-uitstel worden wij nu gegijzeld door een nieuw absurd fenomeen. Stikstof", schrijven regisseur Tom de Ket, schrijver Suzanna Jansen en producent Wolter Lommerde.

Omdat het Gevangenismuseum zes kilometer van een Natura 2000-gebied ligt, moeten alle evenementen een stikstofuitstoot hebben van nul. "Wij stoten natuurlijk bijna niets uit maar wel iets meer dan nul. Vooral door verkeer van bezoekers", aldus het productieteam.

nos.nl/artikel/…
hans1980
@Grasbaal Wanneer je een vriend van Johan wordt heb je geen vijanden meer nodig
Vdejong
@Grasbaal geen zes kilometer, hooguit 600 meter vanaf het Fochteloërveen. Daar werd onze boerderij ook op afgerekend. Vanuit huis konden we het Gevangenis museum zien en horen🙉
+2
-Jan-
Quote Reactie van @Grasbaal:
Johan begrijp het zelf ook niet zegt ie,

Weet niet hoe zijn menu eruit ziet maar het lijkt me niet al te gezond als je zijn lichaamsgesteldheid ziet kan een beetje calcium uit melk een ware openbaring voor het zijn
Melkboer16
@-Jan- dat is het resultaat van veganisme! Let er maar eens op die dat ook doen.
Dolf Jansen is ook zo’n voorbeeld en Nick van Nick en Simon zal er ook zo uit gaan zien.
Het lijkt net of het zware rokers zijn die al door de pastoor bediend zijn
+2
pieta
@Melkboer16 In de krant stond pas dat vegetariërs 20% meer eiwit in moeten nemen om voldoende te hebben en veganisten 30% meer. Kun je nagaan hoeveel extra stikstofuitstoot ze hebben. Zijn bepaald niet emissie-arm. 😁
Melkboer16
@pieta onze buurman heeft een paar flinke honden.Hij vertelden mij dat bij goedkoper voer met weinig dierlijk aandeel de honden aanzienlijk meer vraten en tegelijkertijd veel meer schijten.
Jannus
@Melkboer16 maar veganisten zijn een piekbelasting van het riool
aapheuvel
En dat bepaalt hij, lijkt Poetin wel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot ammoniak , landschap , vergunning , mob , stikstofprobleem en johan vollenbroek ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!