Een muizenplaag of verboden apen in huis: dit dierenleed dook eerder al op

Duizenden muizen werden dinsdag gevonden in een vies huis in Oudenbosch. Ook doken deze week twee verboden aapjes op in een huis in Tilburg. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming komt van alles tegen in onze provincie. Deze bizarre vondsten werden eerder gedaan.
Ruim 20 konijnen, 27 parkieten en 12 duiven zijn op 7 september 2021 weggehaald door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). Ze leefden in een extreem vervuild pand in de gemeente Sint-Michielsgestel. Hier zaten de konijnen op uitwerpselen van centimeters groot en zaten er spinnenwebben aan de kooien. De dieren zelf zagen er wel gezond uit.

Negentien zieke en verwaarloosde katten zijn op 10 september 2020 in een vervuild vakantiehuis gevonden in Woensdrecht. De katten hadden vlooien, krabwonden en een vieze vacht. Ook de ogen en neus waren bij de meeste katten heel vies. In het vakantiehuis hing een zware amoniaklucht, lag het bomvol spullen en was het ernstig vervuild.Twee van de negentien katten waren er nog slechter aan toe dan de andere katten. Een van die twee katten heeft het door uitdroging niet gehaald en moest worden ingeslapen. De overige katten zijn naar een dierenopvangcentrum gebracht.

Ruim honderd vogels werden afgelopen maandag gevonden bij een Brabanste vogelhandelaar. Veel waren er slecht aan toe. De handelaar bewaarde de vogels in een loods die volgens de LID 'gewoon smerig' was. De leefomstandigheden waren dus slecht voor deze gehouden vogels. De diertjes werden ondergebracht bij opslaghouders en er is een proces-verbaal opgevraagd tegen de handelaar.

Ook in Breda werden er roofvogels in te kleine en vervuilde kooien gehouden. De vogels werden door de Landelijke Inspecite Dierenbescherming op 25 september 2018 in beslag genomen van een 52-jarige man. Hij hield uilen, valken, buizerds en een raaf binnen. Toen de eigenaar van de dieren

De dierenpolitie haalde op 25 mei 2021 dertien verwaarloosde katten uit een smerig huis in Tilburg. Ze zagen er slecht uit en moesten leven in slechte omstandigheden. In het huis leefden ook nog twaalf andere katten, maar die werden niet meegenomen omdat zij geen directe hulp nodig hadden. Wel zou de eigenaar nog extra gecontroleerd worden. De katten zijn naar een andere plek gebracht.

Op 26 september 2019 werden er tientallen verwaarloosde puppy's gevonden die in hokken leefden tussen hun eigen uitwerpselen. Sommige puppy's hadden zefs wormen, waar ze meteen voor behandeld werden. Ook zouden de puppy's nooit van hun moeder gescheiden mogen worden. De jonge diertjes werden meegenomen door de Landelijke Inspectie Dierenbescherming en zijn uiteindelijk geplaatst bij een andere opvangplaats.

Het hoeft niet altijd om grote aantallen dieren te gaan. In Zundert is er op 30 juli 2021 een verwaarloosde hond gevonden door de LID. Het beest zag er slecht uit en had heel veel ontstekingen. De eigenaar van de hond moest dan ook zijn huisdier meegeven aan de dierenbescherming. Hierna is de hond naar een opvang gebracht waar er werd gezocht naar een nieuw baasje voor hem.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot katten , konijnen , gezond , dierenpolitie , dierenbescherming , dierenleed , dieren , muizenplaag , gezocht en tilburg ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!