Europese Commissie stelt crisissteun voor duurzame boeren voor

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie wil boeren en landbouwbedrijven die gebukt gaan onder de hoge prijzen van energie, meststoffen en diervoeder met in totaal 1,4 miljard euro te hulp schieten. Ze stelt de lidstaten voor eenmalige crisisvergoedingen toe te kennen van maximaal 15.000 euro per landbouwer of 100.000 euro voor kleinere bedrijven. Die moeten wel duurzaam bezig zijn.

Deel dit artikel

Reacties

Noorderling
Dus de bedrijven met de minste input aan kunstmest, stroom en diesel, worden het meest geraakt en zouden een vergoeding moeten krijgen?
Begrijp ik het woord duurzaam verkeerd, waar gaat het mis?
Of drijven we een wig tussen de bedrijven die een voorsprong hebben en de groep die probeert aan te haken door welke reden dan ook, en geven we een trap zodat ze afhaken?
+1
Twentsch Land
De nodige maren en als en indien zullen er wel aanzitten ... denk dat er niet veel Ned boeren in aanmerking komen.

@Noorderling
spotmelker
@Noorderling bedrijven die duurzaam zijn, zijn er nog. Wanneer je onvoldoende kasstroom hebt houd het op en kun je onmogelijk duurzaam zijn.
Frans1
@Noorderling ik snap de kop ook niet helemaal, wie gebukt gaat onder de hoge prijzen is dus veel input nodig, dus helemaal niet zo duurzaam🤔
Nb. Ik heb niet het hele stuk gelezen😊
+1
labella
Dan zijn die duurzame boeren blijkbaar toch niet zo duurzaam....
+1
mlkvhoudr
@labella hier voerde ik voor hetweideseizoen ook meer krachtvoer dan ik zou willen, je moet toch de liters afleveren op t moment, nu we in de knik zitten tussen weiden op al te lang beweid en er nog geen nieuw gras is voer ik wederom teveel krachtvoer.

Wil altijd graag zoveel mogelijk hectare maaien 1e snede maar deze periode is dan wel een repeterend probleem. Nu voor de volgende snede 25 kg n zegt de voerboer ook dat is te weinig om eiwitrijk gras van te oogsten als ik het wil inkuilen
mlkvhoudr
@mlkvhoudr hoeveelheid drijfmest moest dan wel fors zijn gaf die aan
+2
Hooibaaltje
@labella ik ben ook duurzaam , want ik gebruik maximaal drijfmest en weinig kunstmest. Zou eigenlijk drijfmest moeten afvoeren maar ik verrek het.
Stelletje onbenullen daar in Den Haag....

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot energie , diervoeder , duurzaam , europese commissie , meststoffen en brussel ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!