Belasting, Particulier grond box 3

Hoe laag kun je landbouwgrond die je als particulier verhuurd opgeven voor de belasting. Ik hoor in de buurt dat mensen heel lage waardes opgeven.. Maar de boekhouder zegt dat dit via de tabel v.d. belastingdienst voor de marktwaardes die aangegeven worden moet.. Als anderen dat voor hele lage waardes doen zonder problemen waarom zou ik dat dan voor die hoge waardes doen.
Het gaat om grond die ik mondeling verhuur.. ook niet met goedkeuring van de grondkamer...
Is hier ooit iemand bij de belasting op gecontroleerd ?? In onze kennissenkring niet..

Deel dit artikel

Reacties

arie.j
Er zijn normen voor per gebied, kun je van afwijken als je van mening bent dat jou grond minder waard is.
Moet natuurlijk wel een reden voor zijn.
Wiecher
Ik heb er een aanal hectares veengrond bij.. Maar dat zal geen verschil maken dat je die grond voor 10.000 euro op kan geven of 15.000 euro. Dat hoor ik wel van buren.. Heel oude waardes van vroeger die ze al jaren in successie op blijven geven.. Gewoon bij het oude laten.. en ze horen er niks over. Meestal werken die ook niet met een boekhouder. Dus een boekhouder kost je in deze situatie veel (belasting)geld.. Dure boekhouder zo..
weurding
Tja, als je 1500 per ha beurt via bank en je geeft 500 op ga je toch nat?
+2
@weurding Dat maakt voor box 3 toch juist niks uit? Het gaat dan om de waarde waar een fictief rendement bij hoort, waar dan de vermogensrendementsheffing over wordt geheven, ik dacht uiteindelijk 1,2%, maar kan nu geloof ik ook 1,6 zijn.
weurding
@Ян де веехоудер je verzwijgt inkomen, maakt toch altijd wat uit? Anders zou ie de vraag niet stellen toch
+3
Weidezicht
@weurding hij bedoelt lijkt mij, meer de waarde van de grond waarop de belastingdienst dan jouw vermogen bepaalt, waarover jij dan weer vermogensrendementsheffing betaalt. De inkomsten van de verhuur, als particulier, is bij mijn weten, volledig onbelast.
+1
weurding
@Weidezicht heb het verkeerd gelezen 🙈dacht hij wilde het bedrag voor verhuur lager opgeven
George
Quote Reactie van @weurding:
je verzwijgt inkomen, maakt toch altijd wat uit? Anders zou ie de vraag niet stellen toch

Nee maakt niks uit , waar je het voor verhuurt is belastingvrij om dat het privé staat. Je betaald alleen belasting over de waarde van de grond. Als dat €80000 per ha is dan betaal je daarover het Box 3 tarief. Voorheen was dat 1,2 % , nu weet ik niet hoe ze het exact berekenen. Maar of je nu verhuurd of niet en tegen welk bedrasg maakt niks uit , daar wordt geen belasting over geheven.
+1
PIONIER
@George Klopt.
Nevergiveup
@George De belasting speelt vaak vals , zie nu bv. Met spaargeld tax.

Ik slaap altijd erg goed als ik op het belasting schaakbord een goede zet gedaan heb ....
@weurding Volgens mij maakt het niet uit, inkomen valt onder box1, de vraag gaat over box 3.

Dit is ook wel een goede uitleg:
Brutus64
@Ян де веехоудер fictief rendement box 3 is vastgesteld op 4%, daarvan wordt 30% belast en zo kom je uit op een heffing van 1,2%, dit systeem is afgeschoten door de rechter, dit geldt voor dit jaar en de komende jaren niet, vrij stelling
@Brutus64 Ja, daar heb je gelijk in, had ik niet meer aan gedacht!
Wiecher
@Brutus64 Ik denk dat vermogensbelasting op landbouwgrond met nieuwe aangepaste regeling niet lager uit zal komen.. In tijden dat grond nog in waarde stijgende is. Dan rekenen ze de stijging van de grondprijs ook als rendement..
Stijging is in huidige tijd is niet waarschijnlijk denk ik.. Met oplopende rente en dramatische stikstof-wetgeving, etc, etc..
Wiecher
@Ян де веехоудер Ja boven de miljoen aan vermogen in box 3 kom je sowieso in 1.6 % belasting netto over de economische waarde in vrij verkeer van de grond in je eigen regio..
Nevergiveup
Heb net begrepen van de rechter dat de dief de buit mag houden als je er te laat achter komt dat er meer als de 10de penning weg is .....

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot belasting , landbouwgrond , grond , boekhouder en verhuur ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0