Hoe zwaar mag de kipper zijn achter mijn new holland t3030

Dag mensen, Ik heb in mijn haven een t3030 Tractor, deze gebruik ik voornamelijk om met mijn botenwagen te kunnen rijden, ik heb echter ook een klepelmaaier, veegmachine en bak voor achterop. De banden zijn gevuld met vloeistof voor extra gewicht. Nu komt er veel grondverzet werk aan in de haven en zie ik het nut wel in van een kipper voor achter de tractor. Waar ik echter geen antwoord op kan krijgen is wat er nu eigenlijk voor gewicht legaal achter dat ding mag hangen en wat voor kipper er het beste bij past. het zal voornamelijk om werk op eigen terrein gaan met heel sporadisch een ritje naar de grond of zand boer. Ikk ben benieuwd naar jullie antwoord aangezien de locale dealers altijd precies lijken te hebben staan wat past en me dat ene ding wat ze hebben staan me maar al te graag verkopen.

Deel dit artikel

Reacties

brauheist
Ik heb ook een t3030 maar meer als 4 ton zal ik er niet achter hangen
Fendt926Driver
myboomer.nl/?pagina=61&machine=24

47 pk semi smalspoor zal met een 4 tons kipper redelijk aan zijn max zijn
Fendt926Driver
Zoiets zou mijn voorkeur naar uit gaan.
Ondertrekhaak zodat jou trekker niet achterover gaat bij zwaar trek werk
En niet heel duur zodat je niet perse moet rijden maar ook een ander kunt laten doen omdat je er maar een bescheiden bedrag in hebt zitten.

Let wel op dat jou trekker genoeg liters olie heeft om de cylinder helemaal uit te schuiven.
Anders loopt jou hydrauliek pomp kapot en verdien je er niets mee

tractors-and-machinery.nl/item/636063/…
valmet6400power
Staat er niks vermeld op het type plaatje? Soms staat daar de toegestane massa die het hele spulletje mag wegen wat je mee kunt trekken.
walker1
Met 4, hooguit 5 ton houd het wel op met zo'n trekkertje. Bij korte afstanden op eigen terrein kan je misschien wel wat meer laden, maar als je er de weg mee op gaat en snelheid maakt, dan is 4 ton wel de max.
Pauls
Over welk type ondergrond wil je rijden ? zanderig, los zand, vast gereden zand ? scheelt een hoop als je iets bredere banden met lage druk kan rijden, en dan het gewicht zou ik niet boven 4 ton (kar + lading) gaan, en zorg dat je remsysteem werkt als je de baan op wil. Hoe vaak ga je deze kar nodig hebben, 1 keer per jaar voor 5 vrachtjes ? anders een transportfirma raadplegen, kan vaak voor weinig geld. Moest je toch iets kopen, is dit agrixpert.com/kraffter-kipper-2-5t-2-asser/ mss iets, ook niet heel breed gebouwd, dubbele as, zakt iets minder snel in.
+1
havenmeester
Dag mannen, bedankt voor alle reacties,
Idd 4 ton is wel de max, kar plus lading. maar dat is prima. ik rij er mee op verhard en soms gras, er liggen ook grasbanden onder superbreed. maar goed het is een haven dus ik heb hem zelfs onbeladen al eens tot aan de as in de blubber gehad. Dat is alles nog al weers afhankelijk. Op de weg is idd maar een enkele keer per jaar dus dat besteed ik wel gewoon uit.

hoe dan ook bedankt voor de info

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot new holland , tractor , banden , gewicht , grondverzet , grond , kipper , klepelmaaier en veegmachine ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0