Wil jij ook een Fotonenboer worden?

Een nieuw idee dat Courage samen met SIGN en InnovatieNetwerk uitwerkt heet ‘Fotonenboer’. Een agrarische ondernemer oogst in feite fotonen (‘lichtdeeltjes’). De oogst van fotonen door de fotosynthese van de plant is de bron van de agrarische productie en ook de bron van de energie die in biomassa ligt opgeslagen. Die fotonen kunnen uiteindelijk in allerlei energievormen tot waarde worden gebracht (biogas, zonne-energie, windenergie). Uiteindelijk worden deze energievormen omgezet in elektriciteit.


Probleem is dat elektriciteit niet opgeslagen kan worden. Dit zou voor het verwaarden van de stroom wel wenselijk zijn. Je kunt de stroom dan leveren op het moment dat die het meeste waard is, je kunt fluctuaties in de levering bufferen of je kunt de elektra inzetten als transportbrandstof (Tanken bij de boer!). Er is een nieuwe techniek in ontwikkeling die elektronenopslag in een vloeistof (elektrolyt) mogelijk maakt.

Bron: [www.melkveeacademie.nl]

Deel dit artikel

Reacties

jan w
Hij is er niet door veranderd, al is hij nu een fotonenboer.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot energie , zonneenergie , boer , biogas , lei , biomassa en courage ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0