BIJ12 waardeert voorjaarsgras hoger

Uitvoeringsorganisatie BIJ12 van de provincies, die onder meer faunaschade uitkeert, heeft voor dit jaar de waarde van het voorjaarsgras vastgesteld op 31 cent per kilo droge stof. Voor biologisch voorjaarsgras is dat 57 cent.

Bron

Deel dit artikel

Reacties

Putjeschepper
Veel te kort
cjw73
En dan taxeren ze gewoon wat minder schade en kost het hun netto niks extra.
bio boer
@cjw73 dat is hier al klaar
cjw73
@bio boer ze hebben hier ook allang getaxeerd, viel alleen vies tegen. En daar heeft iedereen hier in de buurt het over.
cjw73
@bio boer had vorig jaar ruim 4000 euro ganzenschade ontvangen. Is nu getaxeerd op 3100 en daar moet die 20% korting nog af
+1
bio boer
@cjw73 zo gaat dat hier ook wel heb wel jaar met 60.000 euro getaxeerd maar ook wel 20.000 euro 🤷‍♂️ terweil de schade elk jaar vergelijk baar is
bio boer
@bio boer die met 60 k was hele goede taxateur zocht het beste stukje gras op al reverentie
Ligbox

(klik om te vergroten)

Hier heb ik 90 ha van. Volgende week beginnen ze pas met vertrekken. De droogte komt er ook al in. De kVEM vergoeding voor gangbaar valt me tegen met deze krachtvoerprijzen.
bio boer
@Ligbox daar gaat dit jaar niet veel meer groeien weet ik uit ervaring met mij kaalste percelen met droog voorjaar daar vertrekken ze vaak al op 1 april
cjw73
@Ligbox ik heb 1 perceel waar ze bijna elke dag nog zitten. De wintergasten waren eind maart hier vertrokken en 14 later zaten de grauwe ganzen er alweer in. En doe er vanalles aan maar ze zijn niet weg te krijgen. En over de kvem prijs ben ik het met je eens. Zij zeggen gemakkelijk dat je maïs kan kopen, maar gras is eiwit en maïs niet. En soja is onbetaalbaar.
+1
jent
Een kilo DS gras vervangen door een kilo DS mais???? kom ik toch wat RE tekort....
alsof soya sinds vorig jaar niet duurder is geworden.

oh ja het is Bij12 zeker die zelf de prijs vaststelt...
bio boer
10 cent kan helpen is hier vaan wel meer dan 100.000 kg ds schade

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot stof en biologisch ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!