Iseki TX 1510 Schoffelbalk

Techneuten, wij willen achter onze Iseki TX 1510 een Schoffelbalk met schoffelmessen/vingers monteren.
Heeft iemand binnen deze groep dit reeds bedacht/uitgevoerd. Wij hebben lange bedden met diverse groente soorten en hebben de poot(rij)afstanden voor alle groentensoorten op 40 cm of 70 cm tussen de rijen onderling gemaakt. Dus reeds rekening gehouden met de spoorbreedte van de Iseki TX1510.
Ik ken inmiddels de fa.Hak Schoffeltechniek en de fa, Damcon. Graag tips. Achter de Iseki zit een standaard 3-punts hefinstallatie.

Deel dit artikel

Reacties

JvH 1120
Ik heb geen ervaring met een schoffel balk, wel ooit geprobeerd aardappels op te ploegen en dit viel niet mee omdat de trekker daar gewoon te ligt voor was, was niet goed in het spoor te houden.
Misschien iets maken met schijven zodat hij goed in het spoor blijft ,heb ik toen aan zitten denken echter nooit gemaakt.
Stadsakkers
@JvH 1120 Ik wil een 30 kilo contragewicht voor op het frame monteren. Wij gebruiken de Iseki ook voor een vrij zware klepelmaaier en een frees. Beiden vrij zwaar en dan merk dat de Iseki weinig druk op de voorwielen heeft. Dus ik hoop met het contragewicht een betere bestuurbaarheid te krijgen. Schoffelbalk hebben we zelf ook wat ideeën.
JvH 1120
Gewicht erop scheelt wel iets maar ik denk dat het niet red met 30 kg
Stadsakkers
@JvH 1120 We gaan het uitproberen en zien wat het effect is.
JvH 1120
@Stadsakkers dat is de beste leerschool gewoon proberen en leren van je fouten 😁
Kosk123
Er zijn best wat fabrikanten actief (geweest) met schoffels. Steketee, Schmotzer, Garford, Zibo, Boels, Kongskilde en vast nog veel meer

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot spoorbreedte , groente en monteren ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!