Even voorstellen: emielhuyghe

Ik heb tuinbouw gemaakt tot mijn hobby, speciaal is bij ons de grote streek rond ST_Katelijne Waver telen op gewenten of ruggen , zoals dat genoemd wordt.Daarom zijn alle machines gemaakt om gewenten te kunnen bewerken ,en maken. Ik heb een fiat traktor van 1978 met cabine . Voorts blotter ik de randen en kanten van mijn akker , ploegen en spitten , frezen en aardappelen rooien machinaal.

Deel dit artikel

Reacties

emielhuyghe
Ik heb een spitmachine van het merk 'Imants om gewenten te spitten, met op ,de tellen 45 jaar, altijd supper goed gefunctioneerd.Heb de machine zelf goed onderhouden en de onderdelen indien nodig bij gewerkt en of vervangen. Echter zeer spijtig is de aandrijving dat werkt met een pond ( worm en wormwiel) het begeven en kan hier niet meer aan geraken. De machine is dus tot shroot herleid , en zit zonder spitmachine . Gewenten bovenkant gemeten is de breedte 1.20m en onderaan in voor kant is de breedte 1.40 m. Het maakt dus een trapezium blok . Spitmachine is tevens voorzien van een kruimelrol die de grond terug heel fijn plat maakt en lichtig voor luchtvoorziening aan het plantegestel. Kan er een oplossing gegeven worden? Vriendelijke groet emiel.
hooidonk
Beste Emiel,

Kunt u misschien een foto plaatsen van de overbrenging, welke kapot is?
Wellicht kunnen mensen dan mee denken of mee zoeken.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot aardappelen , machines en Aardappelen rooien ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0