Nog een milieucrisis? Minister waarschuwt voor gevolgen slechte waterkwaliteit

Nederland gaat de Europese doelen die binnen vijf jaar bereikt moeten worden waarschijnlijk niet halen, schrijft minister Harbers.

Deel dit artikel

Reacties

+3
matt
Gewoon die doelen een beetje bijstellen en het is opgelost,niemandheeft het nog over pfas.

Maar het nieuwe modewoord is integraal
In de praktijk een extrastok om de veehouderij,uit te roken
Just my two cents
matt
@matt Op dit moment is er bijna geen enkel Nederlands water dat aan alle eisen voldoet, schrijft Harbers. Maar hij bestrijdt dat de Nederlandse waterkwaliteit in zijn geheel niet goed zou zijn. Ook vergelijkingen, waarbij Nederland er ten opzichte van andere landen slecht uit komt, kloppen volgens hem niet.

"Nederland kiest er steeds voor om zo volledig mogelijk te meten en te beoordelen en daarbij gebruik te maken van de meest recente normen. Dit geeft namelijk het beste weer welke aanvullende maatregelen nodig zijn. Doordat sommige lidstaten hier andere keuzes in maken, wordt een vergelijking tussen lidstaten bemoeilijkt."


Hier het bewijs
diekman
Na de watercricis komt natuurlijk de insecten crisis. Crisis op crisis in Nederland.
+12
George
Er is één ding duidelijk in dit land , de boeren moeten weg. Van den Oever had gewoon gelijk , er wordt gewoon een beroepsgroep uitgeroeid.
+2
cjw73
@George ja ze willen koste wat kost goedkoop aan de grond komen, waar huizen gebouwd moeten worden om alle goudzoekers die hier komen te plaatsen.
Tiepmachien
Uiteindelijk kan het probleem alleen opgelost worden door emissies van schadelijke stoffen aan te pakken, zegt hoogleraar waterkwaliteit Paul van den Brink tegen de krant. Die zijn veelal afkomstig uit de landbouw, maar boerenorganisaties vinden de eisen die gesteld worden aan waterkwaliteit te streng.
+9
Melkveehouder.
@Tiepmachien Laat men middels een WOB verzoek bij de Unie van Waterschappen álle lozingsvergunningen in Nederland opvragen. Als die geanalyseerd zijn, en we weten hoeveel tienduizenden tonnen chemische verbindingen in het oppervlaktewater geloosd worden, kunnen we op juiste gronden verder praten.
ted9
Het grote probleem als landbouw is dat wij zelfbenoemde vertegenwoordigers hebben die als persoon of partij belang hebben bij problemen. Het enige wat ze in de hele stikstof kwestie hoeven te zegen ga eerst eens meten. Maar ik heb dit op tv of in welk interview nog nooit van ze gezien. De pijnpunten op gebied van waterkwaliteit zullen ze ook nooit benoemen. En waarom niet ......
Tiepmachien
@ted9 ik weet het maar zeg het lekker niet

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot harbers en waterkwaliteit ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN