Nieuwe technologie maakt snellere en efficiëntere eiwitproductie mogelijk: de Robolector
Er is een grote vraag naar alternatieve eiwitten als gevolg van de eiwittransitie. De Robolector, een nieuw type fermentor, stelt bedrijven en instituten in staat de eiwitselectie efficiënter en sneller te laten verlopen. In de samenwerking met Foodvalley NL en met subsidie vanuit de Regio Deal Foodvalley, is dit apparaat aangekocht door Shared Research Facilities, onderdeel van Wageningen University & Research (WUR). Het apparaat staat bij GINKGO Bioworks (voorheen Dutch DNA) in Utrecht. Deze bijzondere technologie kan worden ingezet voor het ontwikkelen van eiwitten uit schimmels en is beschikbaar voor gedeeld gebruik door andere bedrijven en instellingen.
Bron
Deel dit artikel
Het laatste nieuws voor tijdens de koffie
Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot onderdeel en technologie ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!