Eurotrac minishovels - Ervaringen

Goedemiddag,

Ik ben op zoek naar mensen die ervaring hebben met de minishovels van het merk 'Eurotrac'. Wij zijn al een tijdje aan het zoeken naar een geschikte shovel op de boerderij, maar ik ben niet erg gecharmeerd van de prijzen van b.v. Giant. Eurotrac ziet er mijn inziens degelijk uit en ook onder de motorkap lijken de gebruikte onderdelen niet slecht. Vergelijk je bijvoorbeeld een Eurotrac W12/W13 met een Giant G2700 dan zit daar al snel €10.000,- verschil in. Koop ik met een Eurotrac daadwerkelijk 'goedkoop Chinees' in een Europees jasje, of moet dit merk aardig mee kunnen komen met de A-merk toppers? Ik zie direct nog niet de grote meerwaarde die Giant mij biedt ten opzichte van een Eurotrac, behalve de uitstraling.

Graag geen 'ik heb dit of dat gehoord' maar liever échte ervaringen. Deze vraag is hier al eens vaker gesteld geloof ik maar heb nog maar weinig gelezen over de recente ervaringen met dit merk.

Dus kom maar op!

Deel dit artikel

Reacties

+1
zettelmeyer
Wat wil je er allemaal mee gaan doen?
Hier meer dan 10 jaar geleden een gebruikte knikmops gekocht. Net 5 weken een nieuwe en al meer als 50 uur op de klok. Destijds alleen gekocht voor boxxeninstrooien. Langzamerhand kome er steeds meer en meer klusjes bij en dat heb je niet door tot dat die kapot is.
Hier bewust een kleine shovel gekocht a 1000 kg omdat ik daarmee overal kan komen en met dit type toch genoeg kan tillen.
Hier zou ik meer na kijken dan het merk en de prijs. Eurotrac ken ik zelf niet. Maar als je het doet koop ook een goede die bij je bedrijf past!
Fast Eddy
Wat ga je en wil je er mee doen?
Op mijn werk hebben we een Eurotrac W11 op mijn werk en die is na een jaar ingeruild op een Giant.
Vergelijk ook de technische dingen met elkaar. Zoals hefvermogen, opbreekkracht, hefhoogte, oliepomp opbrengst, gewicht en rijsnelheid.
+2
EA_MF
Spaar even wat langer door voor een weidemann of schäffer, de eerste paar duizend uur gaat prima met die chineese minishoveltjes maar daarna begint de ellende.

Wij hadden een Gehlmax (een chineese kopie van een weidemann). beetje hetzelfde verhaal als de Eurotrac, gebouwd met westerse componenten (motor, pompen etc) en verder in China gebouwd. De westerse componenten bleven netjes heel, de rest er omheen was na 12 jaar en 4500 uur wel een heel eind op.

Die ‘paar’ duizend euro verschil in aanschafprijs ben je heel snel vergeten.
+1
bartjuh
Geen ervaring met de shovel van eurotrac. Wel met de trekker helaas... Een f40. Voorlader zat er krom aan en de versnellingsbak bij 200 uur in puin... Prijsverschil zit toch echt wel in 't materiaal. Niet alleen 't embleem
ken-adams
Heb zelf geen ervaring met Eurotrac, maar heb wel gesleuteld aan chinees materiaal. Zou er van weg blijven, dan nog liever iets tweedehands van een reputabel merk.
+2
flip1150
De ellende van een slecht product blijft langer dan de vreugde van een lage prijs.
Onthoud dat maar voor als je nog ooit iets koopt.
Wij hebben in Augustus 2020 een W11 gekocht, tot nu toe ruim 530 uur ermee gemaakt zijn er nog steeds blij mee. Je moet eurotrac een beetje vergelijken als de simpelere uitvoering t.o.v. Giant of Weidemann, niet alleen in prijs maar ook in gebruik. Het werkt simpel je hebt alleen de dingen erop zitten die je nodig bent zoals: een diesel en tempratuur meter, urenteller, joystick met vergrendeling en 1x DW, snelwissel, zwaailamp knipperlicht en verlichting. Tot nu toe nog weinig problemen mee gehad, bij 50 uur een zekering eruit en soms een haperend voor en achteruit. Wij doen er ook geen zwaar werk mee, wat voer verdelen, zand op en afmaken, bijproducten in de mengwagen scheppen, pallets en balen heen en weer brengen ook wel met de rubberschuif mest wegschuiven of de straat aan vegen.
+3
MRVNDT
Collega heft nu 1 jaar een w12. 500 uur.

Euro Frame al gescheurd. Weet niet Waarom er hangen geen zware dingen an. Twee keer andrijv leiding gebarsten. Is nu en Update voor en weer goed. Ik vind het niet goed dat het inch Pedal alleen remt en niet uitkoppelt up eerste cm. Anders loopt hij tot nu goed. Was wel 7.000€ verschil naar Giant. Ik zou maar toch een bekende merk kopen als je hem echt gebruiken wilt. Hoofd componenten zijn goed, rest is wel goedkoop gebouwd
Jeroen-ford
Vergeet ook niet de restwaarde mee te nemen. Als ik zie wat een gebruikte giant op het moment moet kosten.
+2
RickHensbergen
Bedankt voor de reacties! Zwaar werk gaan wij er in ieder geval niet mee doen, gewoon standaard werk op de boerderij als; hokken uitmesten, grond op de kuil, balen rijden en voer aanschuiven. Dat kan inderdaad met een Eurotrac W11 of een Giant G2200 ook makkelijk, alleen de ervaring leert mij dat minishovels altijd gebruikt worden voor zwaarder werk dan waarvoor ze bedoelt zijn. Vandaar de keuze voor een slag groter.
+1
flip1150
@RickHensbergen Leuk wat je zegt maar ik ben bang dat je ook de grotere tot de max gaat gebruiken. Gewoon omdat het kan. Als dit niet zo is ben je een van de weinige uitzonderingen.
@RickHensbergen W12 is ook zeer mooi lijkt mij, wij hebben de w11 puur gekocht omdat we dan overal tussen passen.
dirkao
Nu er toch zo lekker over shofeltjes gekeuveld wordt ff een andere vraag: weet iemand of Avant een goed merk is ? Is sinds kort hier ook te koop
Fast Eddy
@dirkao

Avant is een aparte klasse. Ze zijn heel stabiel en licht. De shovels worden in Finland gebouwd dus niet in China.
+1
flip1150
@dirkao Een Avant is stabiel maar omdat hij niet pendelt, zodat hij de meeste tijd met maar 3 wielen op de grond staan. Nadeel is dat je maar van 1 kant op de machine kunt. Is hier in de regio zeer geliefd bij paardenboeren.
Wel kwaliteit.
+1
BuvaM
@dirkao Prima shovel. Opgebouwd uit goede componenten.
Belangrijk verschilpunt is het knikpunt of eigenlijk vooral de positie van de bestuurder de stoel knikt met het voorste deel.
claasfendt
@dirkao multione is het zelfde principe als avant zijn leuke machientjes met veel hefvermogen en zijn best stabiel. Als ik weer ga ruilen wil ik 1 van beiden op demo.
assink
Misschien is quappen/kaweco een goedkoper alternatief voor een Giant/Weideman..
Wordt gewoon in europa geproduceerd, en hebben standaard een euro snelwissel.
Maar heb van prijzen zo geen idee.
RickHensbergen
@assink Kan een Kaweco wel worden uitgevoerd met een cabine? Dacht dat ze alleen ‘kaal’ werden afgeleverd. Maar volgens mij is Kaweco prima spul 👍🏻
+1
labella
@RickHensbergen kaweco zijn ook leverbaar met cabine.
rommert14
@assink wij hadden eens een priis van quappen maar scheelde bijna niks met weidemann, is hier daarom ook niet echt van de grond gekomen denk ik
+2
van-engelenhoven
@rommert14 het toen nog quappen was zat het bedrijf deels hier in de buurt (hulst de krim) en hier lopen er best een bult van rind
+2
RickHensbergen
@rommert14 Zal eens informeren, prijs opvragen is zo gebeurd 😬. Als de keuze valt op een A-merk shovel dan liefst wel eentje van Nederlandse bodem.
rommert14
@RickHensbergen haha beetje chauvinistisch dus 🤭
frammi
Als de kwaliteit van de shovel net zo is als de tractors, laat dan staan en spaar nog even voor een goed merk.
Jeroen-ford
Ik zie ook veel Pitbull shoveltjes hier en daar op het moment. Geen idee wat hiervan de prijs is t.o.v een giant . Technisch lijken het a merk onderdelen

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot ervaring ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN