NVWA maakte 10 keer proces verbaal op bij inspectie fosfaatrechten in 2020

In 2020 heeft de NVWA op 13 melkveebedrijven inspecties op fosfaatrechten afgerond. Op 3 bedrijven werden niet meer dierlijke meststoffen door melkvee geproduceerd dan het op het bedrijf rustende fosfaatrecht. De resultaten van deze geïnspecteerde bedrijven mogen echter niet geëxtrapoleerd worden op de totale melkveehouderij, omdat het een risicogerichte selectie betreft.

Bij een inspectie op een bedrijf in het kader van het fosfaatrecht wordt in veel gevallen 2 afgesloten kalenderjaren geïnspecteerd. In dit geval ging het om de jaren 2018 en 2019. Op de 10 bedrijven die niet akkoord waren, zijn 10 overtredingen vastgesteld over kalenderjaar 2019 en 4 overtredingen over kalenderjaar 2018. Op 4 bedrijven werd zowel over 2018 als over 2019 een overtreding vastgesteld.

De 10 bedrijven waar een overtreding geconstateerd is vanwege overschrijding van het fosfaatrecht zijn allemaal met een proces-verbaal afgedaan conform de afspraken met het Openbaar Ministerie. Bij een proces-verbaal voor overtreding van het fosfaatrecht wordt standaard een berekening van het wederrechtelijk verkregen voordeel bijgevoegd. Bij een veroordeling kan dit wederrechtelijk verkregen voordeel aan het bedrijf worden ontnomen.

bron: NVWA

Deel dit artikel

Reacties

Klavertje
nvwa.nl/binaries/nvwa/…

Oud en slecht gekopieerd nieuws
grijs
Men.spreekt van wederrechtelijk voordeel. Kunnen ze dat ook even doen bij boeren die niet beschikten over een geldige vergunning om dier te mogen houden op de peildatum.dit valt namelijk onder het zelfde strafrecht

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot fosfaatrechten ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN