Diesel in veel EU-landen nu duurder dan benzine

In veel andere Europese landen dan Nederland is diesel nu duurder dan benzine. In Duitsland gebeurde dat deze maand bijvoorbeeld voor het eerst in minstens vijftien jaar, in Frankrijk was dat afgelopen decennium alleen eind 2018 zo. Ook in België speelt dit. Daar wordt diesel ook alweer duurder dan voordat de accijnzen werden verlaagd, afgelopen […]

Deel dit artikel

Reacties

bas101
Ja klopt , heb net getankt in Luxemburg waar de diesel 1,78 kost tegen 1,68 voor benzine , €97 ,voor een volle tank , ook in België is de diesel zeker 10 cent duurder dan benzine , morgen zou de diesel in België 17ct duurder worden lijkt me een politiek spelletje gaande
Bert353
@bas101 had je iets anders verwacht dan?
bas101
Pieter Buren
@bas101 waar lees je dat de diesel in België morgen 17 cent duurder wordt?
bas101
@Pieter Buren internet , automobilisten hebben welgeteld dan 5 dagen kunnen profiteren van de accijnsverlaging van 17ct
+1
Pieter Buren
@bas101 heb het nu ook gevonden op transport-online.nl. De rest van de berichten is allemaal dat de benzine en diesel 17.5 cent goedkoper wordt. Die berichten zijn een week oud.
Maar België draait dus na een week de accijnsverlaging op diesel alweer terug?
bas101
@Pieter Buren ja of een zgn olieprijsverhoging
buttonfreak
@Pieter Buren Nee, het is niet teruggedraaid in België, maar de prijzen van olie zijn klaarblijkelijk gestegen en dat wordt direct doorgerekend.
+5
langeslagdiesel
Zag een paar weken terug nog een advertentie van een houtgas installatie uit ww2 te koop staan. Ga die keerl maar Belle denk, wat hij er voor wil hebben.
+1
bas101
@langeslagdiesel heb zelf ook nog een tractor staan uit 1944 die destijds was uitgeleverd met houtgas generator , helaas niet meer aanwezig.
+2
langeslagdiesel
@bas101 als het toen kon kan het nu ook. Zaterdagje prutsen is dan al gouw rendabel.😉
+2
Sjon
Van de voorraad diesel op 1 april kan je de accijns terugvorderen. Let op vòòr 8 april de aanvraag indienen.
belastingdienst.nl/wps/wcm/…

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot duitsland , frankrijk , diesel en benzine ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0