Groot plan voor woningbouw in weilanden: ’De minister kan dit doorbreken’

AMSTERDAM - Er kunnen versneld 230.000 woningen in weilanden gebouwd worden, waardoor de woningnood binnen een aantal jaar sterk kan verminderen. De Nederlandse projectontwikkelaars bieden minister De Jonge (Wonen) vandaag een concreet plan aan voor een aantal nieuwe wijken en steden.

Deel dit artikel

Reacties

Vdejong
Hoe zit dat nu? Bouwen in de lagere delen van NL? Is er geen zeespiegelstijging meer?
Coen
@Vdejong , kortzichtig en staand beleid, wat had je anders verwacht?
jerseys
Blijf me toch altijd afvragen waar al die woningen voor nodig zijn. Zie mijn generatie maar kleine gezinnen stichten.
weurding
@jerseys worden op vakantieparken ook giga veel 2e woningen gebouwd
dijkstra uit w
@jerseys klopt. feitelijk gezien zitten we in een krimp regio. met een geboorte getal onder de 2 krimp je. alles wat we nu nog groeien komt door de toename van de levensverwachting en de import. In japan worden meet luiers verkocht voor bejaarden dan voor babys. geeft wel aan at de volgede grote krisis echt is. een tekort aan beroeps bevolking. van daar ook de giga inzet op robost en techtiek.
jvt
@jerseys maar jouw generatie ook flink wat huwelijken die mis lopen, scheidingen etc, dus twee huizen nodig voor zelfde aantal personen wat eerst als gezin in 1 huis woonde
weurding
@jvt toen ik dat laatst opperde kreeg ik als antwoord dat diegene ook weer bij een ander introkken😅
+1
Porky
Bla Bla bla, en maar ouwehoeren over woning bouw, en we moeten tig duizend huizen p jaar bouwen, en het enige wat ze doen is er al tig jaren over ouwehoeren, en er gebeurd niks, dr is dr niet Eén die zegt ; nou is het afgelopen met dat gelul en we gaan bouwen.stelletje amateurs.
JohnDeere7serie
@Porky gemeentes en provincies gaan eerst 20 a 30 jaar bakkelijen met bewonersgroepen en alles over een nieuw woningbouw project en de aansluiting ervan op het wegennet.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot landbouwgrond , telegraaf en ammoniakrechten ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0