Eindelijk eens goed nieuws

Eindelijk eens goed nieuws van/door Monique

Het dak is gerepareerd, de nieuwe roldeuren zijn geplaatst en we leveren de beste melk van de hele deelstaat!

De dakdekkers zijn eindelijk gekomen. Ze zouden maandag starten. Maar ja, dat was Allerzielen, en dat is een feestdag in katholieke deelstaten. Ze kwamen dus dinsdag pas. Henk had in het weekend al een deel van de stellages die er al wekenlang stonden gesloopt om de oude werkplaatsdeuren te kunnen verwijderen. Een Nederlandse firma komt namelijk de nieuwe roldeuren van de werkplaats installeren. Die stellages zijn meer dan een maand geleden geplaatst en toen ik maar eens behoorlijk mijn kaken van elkaar heb getrokken, dekten de dakdekkers het dak van de werkplaats af met zeil.

Afgelopen maart hadden we ook al een flinke storm. Tijdens die storm is de elektrische deur in de koeienstal kapot gegaan. We zijn daarna bij diverse Duitse bedrijven langs geweest. Ze zouden een offerte maken, maar we hoorden niets meer van ze. Ook een timmerman uit een dorp verderop liet uiteindelijk niets meer van zich horen. De maten van de deur van de grote stal waren afwijkend dus ze zagen het gewoon niet zitten. Maar afzeggen? Ho maar! Ja ja, die Duitse gründlichkeit en pünktlichkeit, ik heb het nog steeds niet kunnen meemaken.


Snelle respons uit Nederland
Dan moet je toch maar over de grens gaan zoeken en na een tijdje spitten op internet namen we contact op met Ropa Neede. Binnen één uur hadden we via de mail antwoord. Verbijsterend! Dat na alle stilte bij de Duitse bedrijven waar we contact mee hadden.
Een afspraak om langs te komen om de deuren op te meten was zo gemaakt. Een reis van drie uur heen en drie uur terug was voor deze jongens geen probleem. De elektrische staldeur had inderdaad een afwijkende maat maar daar was wel een mouw aan te passen. Zoals afgesproken waren ze er dinsdag 2 november. De twee medewerkers deden hun werk snel en kundig. Wat een verademing.


Eerste zware storm al doorstaan
De dakdekkers hebben puik werk geleverd, bleek gisteren (donderdag 11 november) wel. Ik vond het al vreemd dat de dakdekkers na al dat wachten opeens zo'n haast hadden notime werden deze week de daken van ons woonhuis en de kalverstal die daaraan vastzit vernieuwd.

Donderdag was er een weeralarm: in bergachtige gebieden boven 600 meter hoogte zou het gaan stormen, met windkracht 11 tot 12. Toen hield ik mijn hart vast, want wij zitten op die hoogte. Rond vier uur 's middags stak de wind inderdaad fors op. We hebben zandzakken op de oude dakplaten gelegd. Die lagen nog steeds op de binnenplaats en een aantal was al weggewaaid. En daarna werd het met dichtgeknepen billen afwachten.
Ik vond het benauwend gisteravond en vannacht, dat geklapper buiten en af en toe een knal van iets wat wegvloog en ergens tegenaan sloeg. Op hoop van zegen dacht ik nog. Maar vrijdagmorgen bleken alle daken op hun plek te zitten, net als de nieuwe roldeuren. Een houten tuinbank was tegen een schutting geslagen en wat losliggend materiaal van de dakdekkers lag niet meer op zijn plek. Het viel dus allemaal reuze mee dit keer, bij de derde zware storm in een jaar tijd!


Nog meer goed nieuws
Maar dat is niet het enige goede nieuws. Ik maakte vanochtend een brief open waarin stond dat wij één van de twintig boeren zijn die het hele jaar 2009 uitstekende kwaliteit melk hebben aangeleverd bij een van de melkfabrieken in héél Rheinland-Pfalz. We zijn daarom uitgenodigd voor een bijeenkomst met veel bobo’s en de landbouwminister van onze deelstaat.

In ons dorp en het dorp een kilometer verderop zitten al 12 melkveehouders. En dan zijn wij een van de 20 boeren die jaarrond goede melk aanleveren in héél Rheinland-Pfalz? Hahahaha! En dan is ‘uitstekend’ melk met een kiemgetal onder 15.000, een celgetal onder 150.000 en het hele jaar door vrij van antibiotica en kiemremmers. Bovendien ziet ons bedrijf er volgens de melkfabriek keurig uit.

Dt is echt het aller- allerlaatste wat we verwachtten. We zitten hier nog geen vijf jaar. En dat na alle ellende met zieke koeien en zo. Wie had dat nou verwacht?
Ik zal het maar eerlijk opbiechten. Manlief was al bezig de brief in de oudpapierbak te gooien met de woorden: ‘Ja hoor, alweer een uitnodiging voor een seminar hoe we onze melk moeten verbeteren? Weg ermee!’
Nou ja, dan zie je dat een boerderij waar alles gerepareerd wordt of met stro-touwtjes aan elkaar hangt, toch heel goede melk kan leveren. Daar kunnen die Duitsers mooi nog van leren.

Foto's en video:[www.boerderij.nl]

Laatste  |  

Reacties

frank b
Gefeliciteerd!

Na alle shit is het ook wel eens fijn als het weer wat meezit
Wimsumar
Beste Frank B: Wat is er mis met het weer?
frank b
Farmer_
Das Wim weer.
mooi man.
anonymous_13
Beste Monique,

Eindelijk!
Eind goed al goed, zeggen we dan. Na alle ellende van dit jaar precies wat jullie nodig hadden.

Gefeliciteerd.

Groeten Marianne V.
jvt
paul1
Terrano
Proficiat Monique,

Eindelijk dat het een keer meezit, en nu zo verder..

Groetjes Terrano
George
Gelukkig dat er goed nieuws voor je is en laat het zo verder gaan.
moeders
Monique inderdaad goed nieuws!!
Gefeliciteerd !!!(nu niet naast de schoenen gaan lopen hè, want als het dan gaat regenen krijg je natte voeten)

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot stal , koeien , melk , antibiotica , boerderij , melkveehouders , celgetal , dakplaten en bank ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
22