Met trekker de boer op naar de Noordkaap

Veehouder Paul Fontaine uit De Bilt gaat deze zomer voor het goede doel met zijn trekker naar de Noordkaap, een reis van ruim 3900 km.

door Eric Roeske

DE BILT - Veehouder Paul Fontaine stapt komende zomer voor het goede doel op zijn tractor naar de Noordkaap, zo’n 3900 kilometer noordwaarts vanaf zijn boerderij in De Bilt. En weer terug.

Omdat zijn trekker een topsnelheid heeft van 32 kilometer per uur neemt de onderneming wel zo’n zes weken in beslag. Toch draait hij er zijn hand niet voor om.

„Een goede vriendin van ons kreeg vorig jaar kanker, en zij wilde net als wij een keer naar de Noordkaap”, vertelt de 49-jarige Fontaine. „We waren vorige zomer in Zweden op vakantie en maakten toen allebei plannen daarover, maar nu volgt ze chemokuren en kan er niet heen.”

Dat gegeven bracht hem op het idee wat voor haar te doen, en voor alle andere 115.000 Nederlanders die jaarlijks de diagnose kanker krijgen.

Kankerbestrijding

„Ik wil tijdens mijn expeditie met iedereen die ik ontmoet in gesprek en stel ze allemaal dezelfde vraag ’Wat zou u doen als u morgen te horen krijgt dat u kanker heeft?’.” Zijn actie voor KWF Kankerbestrijding heet ’Zet je wekker voor de trekker’. „Mijn avonturen, interviews, video’s en foto’s zullen dagelijks te volgen zijn, en ook via een livestream met een dashcam op mijn tractor.”

Het streefbedrag is 1 miljoen euro. Slapen doet hij op zijn trekker. „Ik ga er een daktent op monteren. De eerste dagen wil ik zo’n 15 uur rijden voor een dagelijkse 350 kilometer, vanaf Noorwegen rijd ik 200 kilometer per dag om te kunnen genieten.” Zijn vrouw begeleidt hem met een camper en verkent vooraf de routes. „Mijn twee jongste kinderen van 18 en 20 nemen de boerderij tijdelijk over.” Het vertrek staat gepland op vrijdag 17 juni.

acties.kwf.nl/fundraisers/paulfontaine/…

Bron: Telegraaf

Deel dit artikel

Reacties

+5
radium45
Ik verwacht eerst nog iets van een derde wereldoorlog, dus of het wijsheid is om die kant op te gaan?
+2
Grasbaal
Artikel is inderdaad gisteren geschreven, vandaag is de wereld weer heel anders
+1
DieterL
In dat geval kan weg uit Nederland ook een idee zijn.. 🙈
Dat er veel veranderd is in 24u is wel duidelijk, maar wat er nog meer volgt? 🤷🏻‍♂️
Clayson M80
Niet met een trekker naar school ,wel naar de Noordkaap ??
mike_v
Mits het juiste rijbewijs mag dat @Clayson M80 😉.
henri100
Zolang hij onderweg niet gecontroleerd wordt.
is er niets aan de hand toch ??

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot noorwegen , boerderij en telegraaf ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!