Boeren in de Medenertilsterpolder omme nabij Winsum worden weggepest door gemeente

In dit gebied moet er 50 hectare land plasdras komen. De boeren de dupe door de ganzen die er nu al voor veel overlast zorgen. Ook door de NNN wetgeving zal de mogelijkheid tot boeren onmogelijk gemaakt worden. Dit project zal miljoenen gaan kosten voor de 5 vogels die vervolgens weer opgegeten zullen worden door roofdieren. Geld wordt gewoon weggesmeten in crisis tijden. Weer een streek van Henk Staghouwer
Quote:
Veehouders die zich met hart en ziel inzetten voor het weidevogelgebied in de Medenertilsterpolder bij Ezinge zijn bang dat de uitbreiding ervan ten koste gaat van hun bedrijfsvoering én de vogels.

Deel dit artikel

Reacties

alexander-damink
👍
EDOO
Voor alle duidelijkheid: de gemeente Westerkwartier heeft hier niets mee van doen. Het is een zaak tussen provincie en de boeren in de medenertilster polder. Tussen Ezinge, Feerwerd en Den Ham in het Middag-Humsterland. Het proces verloopt inderdaad uiterst stroef. De provincie Groningen heeft miljoenen uit Den Haag gekregen om natuur te realiseren ter compensatie van projecten zoals verdubbeling spoor Groningen - Leeuwarden, brede fietspaden en vooral hoogspanningslijn Eemshaven - Vierverlaten.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot bedrijfsvoering en wetgeving ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0