Gea cowscout tochtdetectie

Iemand ervaring met “Gea cowscout” (heb ik goede ervaringen over gehoord) of een ander tocht detectie systeem?
Nieuw of tweedehands, en wat zijn de kosten hiervan? Ca. 75 melkkoeien.

Al jaren lang bezig met drachtigheid van de veestapel, aantal koeien laten tocht nauwelijks zien, en worden evt tochtig gespoten, worden laat drachtig, vervolgens te vet, slecht opstarten en vervolgens nog slechter drachtig worden..

maar ook het inseminatie moment is niet optimaal, kunnen namelijk ook niet exact weten wanneer de tocht begint en eindigt, en daardoor ook niet altijd het beste inseminatie moment..

Deel dit artikel

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Noorderling
Quote:
aantal koeien laten tocht nauwelijks zien

Of je ziet ze niet tochtig. Wat zegt je veearts, die kan wel voelen of je het niet ziet of ze cysteus zijn?

Gea is gewoon nedap, net als bijna alle andere systemen. Stappentellers houden het hier zeker al een jaar of 8 vol van nedap. Bevalt me uitstekend, van wie ik geen tochtattenties krijg is vaak wat mee. Doet goed z'n werk.
+1
ek
We werken hier met Cowscout via de halsbanden. Erg tevreden over. Maar vooral ook door de functie vreet- en herkauwmonitoringl. Een zieke koe pik je er veel eerder uit en kunt dan op tijd beginnen met behandelen.
+1
jan w
Misschien heeft onze buurman nog wel een systeem in de aanbieding. Die is gestopt met melken. een systeem van SAC. Een paar jaar oud.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melkkoeien , inseminatie en tochtdetectie ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0