Of doodgereden wolf eerder op rooftocht was in de provincie is nog onbekend

Hield de wolf die werd doodgereden op de A67 eerder huis op de Strabrechtse heide en gaat het dus om het dier dat daar een flink aantal schapen doodbeet? Of kwam deze wolf heel ergens anders vandaan? "We weten het niet", zegt Glenn Lelieveld van de Zoogdiervereniging en coördinator van het Wolvenmeldpunt. In het voorjaar kan de vraag wél beantwoord worden.
Maandagnacht werd op de A67 bij Aalst een wolf doodgereden door een bestelbus. De bestuurder van de bestelbus sleepte het dier samen met een andere automobilist naar de kant van de weg. "De wolf van de Strabrechtse Heide is nog niet in deze specifieke omgeving gesignaleerd", zegt Glenn Lelieveld van de Zoogdiervereniging. "Bovendien is de inrichting van de weg niet uitnodigend genoeg om over te steken. Er staat onder meer een geluidswand." Volgens Lelieveld is de wolf in het heidegebied wel een reu, evenals de aangereden wolf.
Volgens Lelieveld kan de wolf ook ergens anders vandaan komen. "Bijvoorbeeld uit Vlaanderen. Het beest is mogelijk de A67 opgelopen en heeft daar dan een tijdje rondgezworven. Waarschijnlijk is het niet meer gelukt om van die weg af te komen."Van het aangereden dier is DNA afgenomen. Het resultaat van de test wordt verwacht in maart. De test moet zekerheid geven over de afkomst van de wolf. Daarvoor wordt de test vergeleken met eerdere testen die zijn afgenomen bij aangevallen schapen op de Strabrechtse Heide. Het is de zevende keer dat een wolf wordt doodgereden sinds het roofdier in 2018 in Nederland terugkeerde. De Zoogdiervereniging wil snel maatregelen die de wolf beschermen tegen verkeer. LEES OOK: Wolf doodgereden op A67 bij Aalst Nico reed per ongeluk een wolf dood: 'Triest, zo'n mooi zeldzaam beest'

Deel dit artikel

Reacties

overstekend wild
Nee, deze at altijd bij de MC Donalds. Helaas net de verkeerde. Tjonge

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot zeldzaam , ongeluk , testen , schapen , voorjaar , wolf , vlaanderen , bestelbus , a67 en test ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0