Uitstoot bitcointransactie gelijk aan huishouden in drie weken

AMSTERDAM (ANP) - Een transactie in bitcoin veroorzaakt evenveel CO2-uitstoot als een gemiddeld Nederlands huishouden in ongeveer drie weken. Dat heeft De Nederlandsche Bank (DNB) uitgerekend in een nieuwe studie om de klimaatimpact van de financiële sector beter in kaart te brengen.

Deel dit artikel

Reacties

Grasbaal
Quote:
Een vergelijking van het energieverbruik van crypto’s en conventionele betaalmiddelen, is volgens DNB vooralsnog niet goed te maken. Eerder heeft de centrale bank wel al wat onderzoek gedaan naar het verbruik bij bijvoorbeeld pinbetalingen. Maar die gegevens zouden niet zomaar te vergelijken zijn met de informatie die nu is vergaard over de bitcoin. Daarvoor is dus nog verder onderzoek nodig, aldus de onderzoekers.

Zwartpraterij, de DNB weet zogenaamd wel hoeveel de concurrent uitstoot maar wat ze zelf uit stoten per transactie weten ze niet...

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot duurzaam , uitstoot , studie , bank en amsterdam ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0