Keurmerk 'On the Way to PlanetProof' staat chemische onkruidbestrijding toeQuote:
Het keurmerk 'On the Way to PlanetProof' vind je op veel producten zoals melk, kaas en boter. Maar ook op de groente van Hak of een zak penen van bijvoorbeeld supermarkt Jumbo. Voor het telen van deze groenten worden chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt, maar hoe 'PlanetProof' is dat?

Deel dit artikel

Reacties

+1
ted9
Bio kan wel inpakken.
bio boer
@ted9 hoe zo dat ? Er zit nu nog grote stap tussen
Heb wel respect voor bio akkerbouwer dan heeft bio melkveehouder stuk eenvoudiger met alleen gras
diekman
Na dit kabinet komt het mansholtplan 2.0.
slagakker
Zonder gewasbeschermingsmiddelen wordt de opbrengst minder dus product duurder voor de consument, maar de prijs van de boeren gaat maar 1 cent omhoog met minder opbrengst per ha. Tel uit je verlies. En de consument wordt beschermd tegen prijs stijgingen dus de boer betaald het gelag.Dit verhaal kun je op alle landbouwproducten loslaten.
bio boer
@slagakker daar komt wel opneer ja ook bij bio boer is het saldo niet hoger in de regel
jan w
@slagakker
Het uitgangspunt was, dat een akkerbouwer ongeveer € 1000.= / ha kwijt zou aan extra kosten voor de teelt. Dan is 1 cent ook niet voldoende om dat te compenseren.
Cowboy3
Annette Hertzberger gaat dit keurmerk ff door het slijk halen met haar programma radar.
+2
jan w
Er zouden voorwaarden moeten komen voor de retail. Die zouden geen producten meer mogen verkopen die een lagere productie status hebben dan die hier voor de productie gelden.
Geen batterij-eieren.
geen gewasbeschermingsmiddelen die hier niet gebruikt mogen worden.
Geen pluimveevlees uit de oekraine, die omdat het hier wordt verwerkt en dan als nederlands vlees op de markt mag komen.
bio boer
@jan w zou wel moeten ja gaan ze niet doen gaat tenkoste van koopkracht dat is heilig

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot supermarkt , keurmerk en onkruidbestrijding ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!