NAJK: 'Jonge melkveehouders optimistisch'

De vooruitzichten voor jonge melkveehouders zijn voor zowel de korte als de lange termijn gunstig. Dat signaleert het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK).

Op dit moment is er over het algemeen financiële ruimte om eerdere verliezen te compenseren en/of te investeren in structuurverbeteringen van de bedrijfsvoering.

NAJK ziet naast het aanleggen van financiële buffers, vooral de structuur en opzet van het melkveebedrijf als belangrijkste X-factor in slechte jaren.

Boerenerf
Ook het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid is belangrijk voor de financiële situatie van jonge boeren. NAJK vindt dat die middelen terecht moeten komen op het boerenerf.

Daarnaast ziet NAJK dat het investeren in afzetstructuren door melkveehouders, zoals zuivelcoöperaties, daadwerkelijk zekerheden biedt voor de jonge melkveehouder. Zeker als die worden vergeleken met collega’s elders in de Europese Unie.

Meer: [www.nieuweoogst.nu]:

Deel dit artikel

Reacties

anonymous_42
betere tijden zijn aangebroken voor melkveehouders
melluk
optimisme is altijd goed maar verlies de realiteit niet uit het oog
George
Als je het moet geloven breken er voor de gehele landbouw betere tijden aan en dat is maar goed ook!
anonymous_42
krachtvoerprijzen en kunstmestprijzenstijgen ook

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot lto , landbouwbeleid , bedrijfsvoering , melkveehouders , melkveehouder , doc , melkveebedrijf , najk , jonge boeren en coöperaties ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0