Landbouwvoorzitter Gert Brommer stapt uit de VVD

Brommer is het niet eens met het coalitieakkoord dat de VVD sloot met D66, CDA en ChristenUnie.

Quote:
Dat het kabinet miljarden uittrekt voor de stikstofproblematiek noemt hij ‘bedragen belastinggeld die over de balk worden gesmeten’. Volgens Brommer komt Nederland er in 2030 achter dat het voor de voedselproductie afhankelijk is geworden van anderen. Dan vraagt het land zich af waar de kip, de melk en de aardappels zijn gebleven. “Nu zijn we van het gas van Poetin afhankelijk. Met de ingeslagen weg door de aanstaande regering in 2030 qua voedsel.”

Deel dit artikel

Reacties

+4
Groen1
Helder!
Albert Altena
Een stap die tot nadenken vereist
Albert Altena
@Albert Altena Het motblik van de BBB kan nog weleens vol worden.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Albert Altena:
Een stap die tot nadenken vereist

Of was de stap het gevolg van nadenken?
+3
jack89138393
@Albert Altena Als je nu nog moet beginnen met nadenken ben je al een paar stappen te laat. Putin was 10 jaar geleden al bezig met het vergroten van de voedselzekerheid terwijl we hier nog steeds bezig zijn met het afbreken ervan. En ondertussen maar afgeven op Putin door de wolven in schaapskleren in dit land.
joop.bnnvara.nl/nieuws/…
de Tank
@jack89138393 ik dacht dat jij vrijheid zo hoog in het vaandel hebt staan, strategisch is Putin zeker wel.
+5
Nevergiveup
@de Tank Ja vrijheid is hier in hetv westen toch ook al ver te zoeken en word elke dag snelminder. Schijnbaar zien vele dat helemaal niet ...

En ik vind het bijzonder gevaarlijk waar VS , VN en EU mee bezig is , ben geen vriend van Poetin, maar doe toch eens normaal hier EU , handel ermee , en gedraag je niet als over een paard getild kwartje , lijkt wel of ze altijd Ruzie zoeken hier. Uiteindelijk gaan China en Rusland glansrijk winnen op deze manier , denk toch na waar ze mee bezig zijn , hier in die westelijke wens bubbel economie .....
+2
jack89138393
@Nevergiveup Zelf problemen veroorzaken en een ander de schuld ervan geven, dat is waar de Westerse (WEF-)regeringsleiders goed in zijn. Het feit dat wij altijd slecht denken over de Russen is ons aangepraat, maar weinigen kunnen dat met ervaringen bevestigen.
Duitsland verkoopt het Russische gas gewoon door aan de Polen en ons wordt wijsgemaakt dat Putin niet wil leveren: de.rt.com/europa/…
+1
Nevergiveup
@jack89138393 Ja klopt , en over dat gas : hoeveel sancties heeft de EU wel niet tegen Rusland lopen , waar vooral de Agrarische sector / geraakt (lees uitgespeeld) word voor EU macht ....

En op deze manier word uiteindelijk ook de rest van de bevolking opgeofferd door de elite ....

Ik heb altijd geleerd dat je beter een beetje vriendelijk kunt zijn tegen je buurman ...
Nevergiveup
jack89138393
@Nevergiveup Gelukkig hebben we Joe... ad.nl/economie/…
jack89138393
Quote Reactie van @de Tank:
ik dacht dat jij vrijheid zo hoog in het vaandel hebt staan

Waar heb ik dit genoemd?
+1
jack89138393
@de Tank Vrijheid heb ik mezelf in wezen al in beperkt, het gaat me meer om de veranderingen die ons op 'slimme' wijze opgedrongen worden door een kabinet die steeds minder mensen willen in dit land en dat is veel meer dan vrijheid. dagelijksestandaard.nl/2021/12/…
de Tank
@jack89138393 ik verander er zelf niet van, gewoon doen wat jezelf goed acht in deze wereld. Een ander is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen handelen. Wat jij opdringen vindt, vindt een ander een oplossing. Alles voor iedereen goed doen gaat niet lukken, we hebben allemaal onze wens wereld. Laat het los en ga leven.
jack89138393
@de Tank Ik krijg niet bepaald de indruk dat je in de gaten hebt waar het heengaat, het spelletje is nog lang niet klaar en als je dingen zelf niet in de hand hebt dan heb je niet zoveel aan wat jij hier schrijft.
de Tank
@jack89138393 wij beleven dingen toch anders, waar of het ook heen gaat.
+2
paul1
Hij heeft natuurlijk wel gelijk
hans-hans
@hans-hans op twitter heeft die een brief gemaakt met zijn verhaal
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @hans-hans:
op twitter heeft die een brief gemaakt met zijn verhaal

De man heeft helemaal gelijk. Goeie mensen hebben helemaal niks te zoeken bij dat cluppie van de ex-koffiejuffrouw van Unilever. Als dàt een liberaal is, ben ik de sjah van Perzië.
+4
Zwaagdijk
Maar er is niemand van de coalitie die denkt hij kan wel eens gelijk hebben. Het is te bidden dat Poetin het gas langzamer laad stromen. Dan komt er misschien wat bezinning in Den Haag.
robotslaper
Dat roep ik al jaren , daar hebben ze schijt aan in Den Haag

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot cda , vvd , boerderij , d66 en Sloot ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!