Geitenboer in Mastenbroek vreest dat hij voorgoed vergunning verliest na klachten van zorgboerderij

In een juridisch gevecht voor de Raad van State over de vergunning voor zijn melkgeitenbedrijf is het erop of eronder voor de Mastenbroekse geitenhouder Jan van Belzen. Als zijn vergunning eraan gaat is dat het einde van zijn boerderij, zei de voormalige rundvee- en schapenhouder maandag in Den Haag na de rechtszitting.

Deel dit artikel

Reacties

oliofiat
Dat zou zonde zijn
Kalfjes
Zo te lezen is zijn vergunning afgegeven onder de PAS. Deze vergunning zijn waardeloos
T60401
[quote="@Kalfjes" p="1957413"]vergunning afgegeven onder de PAS. Deze vergunning zijn waardeloos

Waar maak je dat uit op dat deze vergunningen waardeloos zijn? Deze vergunning was nog niet onherroepelijk omdat er nog bezwaar procedures liepen. Lijkt mij dat de ondernemer risico heeft genomen om zijn bedrijf om te turnen zonder dat de vergunning onherroepelijk is.
Kalfjes
@T60401 zie bijlage

(klik om te vergroten)

royale
@Kalfjes Er is een groot verschil tussen Pas melder en een onherroepelijke Pas vergunning. Pas melders hebben veel te vrezen, maar wanneer je een Pas vergunning hebt en de stal direct vol zet sta je zo goed als gelijk met de oude NB-vergunningen. Die post v Agraaf is naar mijn mening niet zuiver!
+4
Koeien boertje
@Kalfjes dat je collega veehouder van tegenover die zelf wel een dikke koppel koeien melkt en je kapot wil hebben vind ik een trieste vertoning
cornelissen
Lijkt mij meer een kwestie van intern salderen . In hoeverre dat op volksgezondheid moet worden onderzocht is mij niet duidelijk, volgens mij gaat een nb vergunning of hier een verklaring van geen bedenkingen, die de zelfde waarde heeft, over invloed op de natuur. maar ik ben geen deskundige ,maar volg het maar op afstand met belangstelling.
Voor de rest weet ik het ook niet ,wel zal hij zijn milieuvergunning moeten aanpassen en daar is wel een toetsing van schadelijke invloeden op de omgeving.
+2
robbies
Er zijn ook zorgboerderijen op geitenbedrijven, dus dat vind ik nogal een gezocht argument.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot platteland ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN