Vertrekkende Meulenbroeks: 'Sector is in staat om duurzaam door te ontwikkelen'

De LTO-vakgroep Melkveehouderij heeft het afgelopen jaar een duidelijke koers uitgestippeld, zegt voorzitter Wil Meulenbroeks. 'Leden weten waar we voor staan.' Voor Meulenbroeks zelf reden om de melkveedossiers met een gerust hart aan een opvolger over te dragen. Hij gaat er komend jaar mee stoppen.

Deel dit artikel

Reacties

robotmelker
Het lijf van deze man is te klein voor de hoeveelheid onzin die der uit komt. Totaal niks begrepen heeft hij, en met hem dat hele bestuurlijke gestel van de LTO. Dit type bestuurder heeft het constant over terugwinnen vertrouwen en duurzaamheid. En van beide kun je alleen maar een liefdadigheidsinstelling van laten draaien. Hoop dat de volgende voorzitter weer een geldwolf is, maar dat is maar hoop!!

O hij leest wel prikkebord, dus voordat je durft te reageren, wij hebben elkaar ook telefonisch gesproken.
matt
@Kalfjes wil is boos op jouw.
Kalfjes
@matt tja dat krijg je als je de zaak belazerd
matt
@Kalfjes bewijs ?
+1
robbies
@matt het is best bekend dat Meulenbroeks ongeveer 3x zoveel koeien had als vergund via NB. Dan zijn ze gewoon illegaal. Als je dan je vergunningen wel op orde hebt, maar genekt wordt door fosfaatrechten, dan snap ik dat ergens wel.
Kalfjes
@robbies ik vernomen dat een deel van zijn verkregen NB vergunning van rechtswege is verlopen
Kalfjes
@robbies even voor de goede orde. Een overtreding op de NB wet .valt ook onder de WED deze overtreding zijn tot op heden niet beboet. Daar mee begaan de overheid ook een WED om deze niet te beboeten.
Overtreding op de fosfaat wet worden wel beboet .dus de eene worden wel beboet de andere niet .maar omdat een overtreding op de NB niet worden beboet treedt er precedent werking op. En wil is heus niet de enige die meer dieren had staan dan zijn vergunning groot was .uit de zelfde stal flikte het ook een waarvan zijn vergunning was geweigerd in 2013 maar zetten zijn nieuwe stal vol resultaat 300 stuk meer dan vergund.en pas in 2016 verkregen .bizar
Kalfjes
@matt degene die het WOB verzoek heeft gedaan heeft alles
Kalfjes
@matt bij mijn is ook een Wob verzoek gedaan .ik heb geen bezwaar gemaakt. Ik had niets te verbergen
+1
robbies
@matt ik hoorde Meulenbroeks ook niet toen zijn baas Calon leden wilde royeren op basis van vage vermoedens over kalverfraude. Een ergere vorm van standrechtelijke executie ben ik niet vaak tegengekomen. En ook geen excuses achteraf.

Benieuwd wie nu weer uit het kaartclubje van Huijbers naar voren gestuurd wordt. Heb wel wat ideeën. In de bestaande vakgroep zie ik geen potentiële kandidaten.
+6
Noorderling
@robbies
Hoe sommigen het voor elkaar krijgen, maar dichtbij huis hoefde Calon ook niet voor een zaal te gaan staan, daarvoor had hij ook al genoeg ellende en irritatie veroorzaakt mede door gelijke domme uitspraken.
Maar daar zijn wel meer bestuurders van, het bedrijf is nagenoeg een brievenbusfirma om hun functie uit te kunnen voeren. Groot probleem is wel dat die mensen te ver van de dagelijkse realiteit en zorgen staan. Schaapjes op het droge en ze zingen hun tijd wel uit. En de jongeren die nog vechten voor hun bedrijf willen hun bedrijf en gezin niet op pauze zetten en hun tijd verdoen in den Haag.

Meulenbroeks laat zich in alles meeslepen, er is maar 1 boodschap: de burger heeft als consument elke dag een stem in de supermarkt. Als ze iets niet meer zouden kopen en kalfjes bij de koe melk morgen 1 euro opbrengt stappen er genoeg over. Voor wat hoort wat en alles is te koop, zo ook mijn bedrijf als de ambtenarij denkt dat ze het beter kunnen. Gezien alle wob verzoeken stinkt het aan alle kanten, uit oogpunt van "idealen" zijn er doelbewust bedrijven geofferd, men weet wat goed voor een ieder is terwijl men binnen kaders van de wet gehandeld heeft. Daarmee maak je jezelf ook probleemeigenaar en heeft LNV je in de tang, exact wat men wil. Afschuiven op derden, of op brussel of op de sector die schaakmat staat. Dat terwijl de consument elke dag een stem heeft en haar verantwoordelijkheid blijkbaar niet draagt.
demelkboer
Verlaten van het zinkende schip?
Kalfjes
Wil was teleurgesteld over de WOB
Het raakte zijn vrouw en opvolger.
Maar wil voelt niet hoe nu sommige boeren gedwongen. Moet stoppen waar zij geen schuld aan hebben
Gelukkig bij mijn niet het geval. Maar ik ken er wel een paar die gedwongen Moet stoppen en dat doet mijn zeer.
De tweeling fraude pakte hij hoog op Maar de fraude omtrent de peildatum .en reductie regelingen mocht niet op de agenda .waarom niet? Binnenkort komt de pers met stukken naar buiten omtrent fraude en gerommeld met ubn nr en het aantal dieren. Zeer triest dat zelfs RVO WOB Gegevens achter houdt die op internet geplaatst hadden Moeten worden. PS de pers heeft ze wel in handen.
+4
Kalfjes
@Kalfjes ik stel voor dat LTO alsnog een onafhankelijk onderzoek omtrent de peildatum de reductie regeling op start
sorry
Quote Reactie van @Kalfjes:
onafhankelijk onderzoek o

de burgemeester van lage mierde maar even pas op de plaats met zn lintje
oubi
@Kalfjes wil de pers er wel mee komen? Ik denk achter de schermen dit door landbouwvoormannen wordt voorkomen door in te stemmen met genereuse opkoop wat nu in het beleid staat.
Kalfjes
@oubi ze komen er mee en laten zien dat het I&R SYSTEEM LEK IS .ze vragen nog steeds gegevens op .ook kan je het zelf inzien op rijksoverheid. Nl
Kalfjes
Volgens de wandelgangen gaat deze man wil opvolgen

(klik om te vergroten)

JohnDeere7serie
@Kalfjes oei prikkebord.nl/topic/227531/…
Quote:
Maar uit ruimte die we gezamenlijk reduceren door vele keuze maatregelen. Zeg alleen wel, dat een vergunning hebben niet betekend dat je niks hoeft te doen.
+1
Kempenaar
Wil heeft de melkveehouderij door een lastige periode heen geloodst
Noorderling
@Kempenaar
Wat is lastig, van een goede periode naar een slechte?
Het is gewoon een puinhoop, fosfaatrechten zonder derogatie, nu wordt het elkaar echt de afgrond in melken met de huidige voer en mestkosten die komen gaan. Hoge melkprijs is hoogstens uitstel.
Hadden we beter in 2015 1x de pijn kunnen lijden, koste de grond nog maar de helft van vandaag de dag en ware we in grotere mate zelfvoorzienend geweest.

Fosfaatrechten kopen en aflossen in 5jaar brengt even hoge lasten met zich mee als rente en aflossing van ca 25.000euro op grond. Staan nog genoeg andere extra opbrengsten tegenover met belastingvrije waardestijging.
maar grondgebondenheid was te spannend, nu gaat de botte bijl pijn doen bij 75% van de veehouders. Ook wie geen derogatie had en intensief is gaat een paar euro per kuub extra aantikken.
+1
Kalfjes
@Kempenaar dat zeg jij verkeerd. Hij heeft de melkvee sector naar de kloten geholpen.
En met de reductie moest iedereen zijn bijdrage doen. Welke bijdrage heeft hij gedaan.???
+2
oerne
+2
Kalfjes
Even voor de duidelijkheid voor wil .wil schreef wat me raakt is dat er mensen zijn die een WOB verzoek voor je bedrijf indienen. Onderstaande geeft voor wil duidelijkheid wie dat heeft gedaan zo dat hij zijn collega boeren er niet op aan hoeft te kijken. Onderstaande stukken zijn gewoon openbaar

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melkveehouderij , duurzaam en opvolger ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0