Boer uit Roden na aanklacht van NVWA door rechter vrijgesproken van het onnodig laten lijden van een koe met een tumor aan het oog

De maatschap van een 52-jarige boer uit Roden is volgens het Openbaar Ministerie schuldig aan het onthouden van de nodige verzorging aan een zieke koe. Het bedrijf zou een koe met een tumor aan het oog onnodig hebben laten lijden.

Deel dit artikel

Reacties

+1
weurding
De wereld is bedorven
Porky
Dat is gn D66 rechter geweest
Farma_boerke
Heeft iemand een link naar uitspraak of nummer?
Gersboerke
@Farma_boerke Staat (nog) niet op rechtspraak.nl
Hoe kunnen we hier op reageren ,als we de uitspraak van de rechter niet kunnen lezen,wat er precies is gebeurd.
ntd79
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl koe had in februari een kleine tumor op oog, gaf 30 liter. Afspraak om koe tzt op te ruimen. Tumor groeide sneller dan normaal. In mei op slachthuis gekomen met een dicht oog. Rechter vond het moeilijk verhaal. Boer had opnieuw de dierenarts moeten laten kijken, maar ze vond daarentegen dat er onvoldoende wettig bewijs is dat onnodig lijden voorkomen had kunnen worden. Dus vrijspraak.
ntd79
@ntd79 een slachtkoe wordt bijna Russisch roulette, met een bloeduitstorting kun je al de lul zijn als dat voor een spuitplek wordt aangezien. Zo'n echtpaar wordt even lekker door de mangel gehaald, de hele omgeving weet wie je bent. Dit omdat een nvwa-er ergens iets van vindt.
Porky
@ntd79 nou is het wel zo dat "het door de mangel halen" wel mee valt , in "onze " kringen dan , (burger kijkt er miss anders tegen aan) want de NVWA laat wel meer steken vallen , als er een tegel iets te ver op zn kant staat is er al commentaar van die afgekeurde veeartsen die zelf niet de capaciteiten hebben om als veearts te functioneren .
ntd79
@Porky jazeker, iemand met enige kennis weet dat. Maar de plaatselijke burgerbevolking niet, die ziet je ineens als een dierenbeul, dat zijn hele weerslag heeft op het hele gezin. Vreselijk lijkt me dat.
Noorderling
@ntd79
Kies ook bij twijfel eerder voor euthenasie omdat ik niet een kruisje achter mn naam wil.
Een keer een oude koe, of waarmee je toch een behandeling gestart bent maar toch niet zo succesvol is als je gehoopt had of verder geen opties had kun je geen kant meer mee op.

Het gevolg is wel dat je moet koedata afgestraft wordt op percentage sterfte. Terwijl een koe in het slachthuis het ook niet overleeft. Gaat een koe met slachten dan minder dood dan met een spuitje?
ntd79
@Noorderling verleden jaar, koe met vaginale prolaps, werd ook zo'n welles nietes spelletje, veearts heeft nog gebeld met nvwa, die kon me ook niet gegarandeerd vrijwaren. Ook maar de spuit erin. Te gek voor woorden, maar net zoals je zegt, ik neem er ook geen risico's mee, en zelfs dan kan het nog wel misgaan.
j h p
@Noorderling Komt nog zo ver dat je moet invullen of die vredig is heen gegaan of niet, aldus naar waarheid ingevuld.🙄
ntd79
@j h p ik zie het nog wel zover komen dat je een slachtkoe moet laten keuren voordat ie de klap op kan.
Noorderling
@j h p
Die cijfers en data zal in ieder geval het laatste zijn wat mij motiveert om goed voor mn dieren te zorgen.
Wat een ander beoogd er mee te realiseren moeten ze zelf weten, wie er melkgeld mee wil verdelen hoort mijn mening wel. Ik kan mezelf nog in de spiegel aankijken.

Het is net als met de qlip, als het een bende is geven ze het op omdat er toch niets te winnen valt. Zal zichzelf wel uitselecteren zullen ze wel denken.
Doe je 99% goed gaan ze lopen zeiken over dat beetje stof wat op een pulsator ligt waar je de hogedrukspuit ook wel even op had kunnen zetten.

En zo gaat dat met koeien ook, het ligt ook een deels aan je eigen opstelling en instelling. Maar er zijn wel plekken waar koeien het minder hebben dan waar ze opgeladen worden.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot koe , nvwa en boer ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN