Zakenkabinet

Het wordt steeds duidelijker dat er in ons land een zakenkabinet moet komen.
Unilever weg
Shell weg.
Plan van miljarden om boeren weg te jagen.
Het schijnt dat niemand meer weet dat er verdient moet worden voor de sociale voorzieningen.

Deel dit artikel

Reacties

+1
j h p
Dat willen bereiken door de kenniseconomie, vooral D33, alle maak bedrijvigheid weg en kennis exporteren, hoe willen ze zonder maak bedrijven kennis op doen? Andere landen zullen gek zijn om die info en data zo weg te geven, zal flink voor betaald moeten worden.
Hoeveel info en data krijgen allerlei instantie alleen van ons al voor niets?
En zo top is het NL onderwijs en universiteiten nu ook weer niet.
+2
Weidezicht
@j h p onderwijs is belabberd heb 2 kinderenn in basisonderwijs. Moeten de hele dag op tablet werken, allemaal quats dingen eromheen, masr hoofdrekenen, schrijven en lezen vindik van laag nivo.
j h p
@Weidezicht heb 2 hoogbegaafde kinderen met gebruiksaanwijzingen, beroerd weinig wat daar voor is om die goed te begeleiden, droevig, zo gauw ze niet in het standaard verhaal passen is het hopeloos.
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @j h p:
zo gauw ze niet in het standaard verhaal passen is het hopeloos.

Klopt, die ervaring hebben wij ook. In Nederland hebben ze het onderwijs zodanig naar beneden bijgesteld dat iedereen "hoogopgeleid" is of op z'n minst als zodanig wordt gezien. Gevolg: veel te veel mensen op universiteiten die daar helemaal niets te zoeken hebben. Feitelijk is dit HBO-niveau en zelfs dat nog niet altijd. De echt intelligente mensen lopen hier helemaal vast en verdwijnen naar het buitenland. Met de middelmatige kneusjes die overblijven maken we hier beleid. Met de gevolgen worden we dagelijks geconfronteerd....
kanniewaarzijn
@mlkvhoudr Betekent dat "eens" of "niet eens"?
mlkvhoudr
@kanniewaarzijn ik moest vooral hard lachen om jouw opmerking dat HBO ers, en dat we hier alleen de kneusjes over houden, we zijn in verreweg de meeste gevallen in ons leven afhankelijk van praktisch opgeleide mensen. Dus om nu HBO al als laagopgeleiden te beschouwen vond ik als mbo er wel erg grappig
mlkvhoudr
In de slipstream van Fortuyn kwam een succesvol zakenman in het kabinet Herman heinsbroek, het werd alleen geen succes als minister
+3
Frans1
@mlkvhoudr daar moest ik ook direkt aan denken😬 maar het klopt wel, er zal wel geld verdient moeten worden voordat je het uit kunt geven, en dat lijken een hele hoop politici totaal niet meer te beseffen.
verwijderd
+1
mlkvhoudr
@kanniewaarzijn ik zat 25 jaar geleden op het mbo in Zwolle, ik had nog heel wat te leren op de praktische vakken en dan heb ik nog steeds, ik heb wel mijn ogen uitgekeken over het dramatische NIVO waar dan ondernemers klaargestoomd zouden worden ik ben kader functionaris rundveehouderij management een bek vol voor 4 jaar plezier maken.
Het vak is een HBO vak geworden en ik heb geen kloten meer aan mijn genoten opleiding, ik heb vaak tegen de begeleiding van de stagelopers gezet de jongens en meisjes moeten veel meer uitgedaagd worden dat begint al met het einde van vrije stageplekken. Ga als gangbare boer maar verplicht bij een bioboer stage lopen, verplicht ze ook om op een groot bedrijf met personeel stage te lopen, laat ze in de akkerbouw stage lopen.

Het is allemaal veel te vrijblijvend, maar ik heb er wel van genotenπŸ˜€
+1
mlkvhoudr
@mlkvhoudr verplicht op buitenlandse stage daar word je gevormd
mlkvhoudr
@mlkvhoudr en laat ze verslagen voor dragen in de klas, laat ze het verdedigen, ik heb ook nog pkr gedaan na de mas in oenkerk, daar werd je gemangeld als je zo maar wat verzonnen had wat wij gewend waren op de mas
Frans1
@mlkvhoudr verplicht weet ik niet, maar ik zeg het ook tegen alle scholieren, ook tegen onze kids, ga zo veel mogelijk elders kijken tijdens je schooltijd. dan heb je de kans.
mlkvhoudr
@Frans1 je moet ze uitdagen schoppen en doodknuffellen maar saai maken bis de dood in de pot
+1
robbies
@mlkvhoudr helemaal met je eens! Ik ben bijna twintig jaar geleden van de MAS afgekomen en het enige dat ik daar geleerd heb is rikken. Je kon destijds geen bedrijfseconomische boekhouding lezen en geen sollicitatiebrief schrijven, en dat zijn toch echt wel zaken die je mag verwachten van een MBO waar veel zelfstandig ondernemers opgeleid worden.
+1
Frans1
@mlkvhoudr Het vrijblijvende ligt ook aan de ouders. Onze jongens moeten hier nu ook stage lopen, ik stimuleer/motiveer om ook andere takken te bekijken, daar leren ze van, dat is de bedoeling

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

De Nederlandse landbouwsector staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0