Van melkleverancier tot biefstuk: Albert Heijn gaat vlees van uitgerangeerde melkkoeien verkopen

De circa 450 melkveehouders die via zuivelbedrijf A-ware duurzame zuivel leveren aan Albert Heijn, mogen ook vleesleverancier worden.

Reacties

+10
Porky
Haha,oooh wat is AH "begaan" met de boeren , wat een gehuigel voor de bühne, nu de prijzen voor containerhuur zijn verdrievoudigd,waardoor het buitenlandse vlees niet interessant meer is voor AH hebben ze "ineens" oog voor de Nederlandse koeien, en wat krijgen ze? 0.10€ cent p kilo, ja daar trap je een deur mee in hoor.
+1
van Ittersum
@Porky wedden dat dit net als PP, VLOG en welke module dan ook bij andere melkfabrieken overschreven gaat worden. Wie is er dan gek; je collega's die er aan meedoen of diegene die er constant tegenaan schoppen? Ook hier; niet iedereen bezit dezelfde speelveld, maar dat is al zo oud als er boeren bestaan. Het past je of niet en als je de keuze/mogelijkheid hebt. De enige is de houdbaarheidsdatum van al die "extra's", wat nu uniek is is een paar jaar later de norm. Zie als voorbeeld: weiden. En dan komt er weer wat nieuws of het huidige pakket wordt zwaarder
richard-de-wolff
@Porky volgens mij is het meer dan 10 ct per kilo
Sjaakiee
@richard-de-wolff weidekoe 210 euro.koe voor slacht 165
MaFlodder
@MTSTAMMINGA een jurist die zonder juridische onderbouwing zijn persoonlijke mening deelt, meer is het niet. Beter voor melkstroom concept past sommige en sommige niet. Sommige kunnen het met weinig aanpassingen aan voldoen, dan houden ze er een klein pluske aan over. Sommige moeten te veel aanpassingen doen, dan is het niet rendabel. Met het vlees zal het net zo zijn en zullen beter voor boeren er ook niet allemaal voor kiezen.
Erco
@Porky 150 euro per koe heb ik gehoord. Dan heb jij zware koeien
George
Een biefstuk van een uitgerangeerde melkkoe 😂 Gewoon bij Albert Heijn.
+1
Sjaakiee
@George Dan heeft u er een verkeerd beeld bij.hebben hier ook montebeliarde erdoor gefokt daar krijg je echt wel goed vlees van hoor. Breng zelf ook weleens eentje weg om vervolgens met familie op te eten.
+1
Erco
@Sjaakiee George heeft gewoon nog nooit biefstuk van zo'n Koe gehad. Hij denkt aan n afgemolken tientonner 😉😂
+2
dewittemotor
@George Een ding is wel duidelijk geworden de laatste weken. De Nederlandse melkveehouders weten niet hoe een echt goed stuk rundvlees moet smaken. De meeste zitten natuurlijk ook in de aanbiedingenbak de vleesknallers eruit te graaien.
Inderdaad een niet te oude dubbeldoel koe, die goed afgemest is, daar kun je nog wel wat mee.
Maar dat is maar een klein percentage van het aantal aangeboden slachtkoeien. De rest is nergens anders geschikt voor dan voor gehakt en worst. Alleen de duurdere delen van die uitstootkoeien worden met allerlei technieken weer wat mals gemaakt en in de supers verkocht als 'Topvlees'. Maar dat is het niet
weurding
@dewittemotor vergis je niet... net weer een bestelling gedaan, vooral blanquette en rosé vlees👍👌
George
@dewittemotor
Ik verbaas me er ook over.
+1
grondlozeboer
Het is niet goed of t deugt niet.
dewittemotor
De meeste melkveehouders verkopen de koeien al niet meer, maar geven ze in goed vertrouwen mee aan de veehandelaar. Dus of je werkelijk een dubbeltje meer krijgt is compleet niet te achterhalen. Zal wel op de factuur staan, maar grote kans dat de niet-weidekoeien net zoveel of meer opbrengen als je ze echt verkoopt aan de handelaar
Sjaakiee
@dewittemotor daar was ik eerst ook bang voor. Maar draai nu jaar mee en als ik wat verkocht vroeg ik ook 2 andere handelaren. Gewoon open kaart gespeeld maar altijd zat er wel 200 of zelfs meer verschil in.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot vlees , zuivel , melkkoeien , melkveehouders , albert heijn , a-ware en zuivelbedrijf ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
1.592