Rapport over wolf: aantal zal toenemen, goede bescherming van vee noodzakelijk

Een goede bescherming van vee is noodzakelijk om in Nederland samen te kunnen leven met de wolf. Dat is één van de belangrijkste conclusies van een nog te verschijnen rapport van Wageningen Environmental Research over de wolf in Nederland. De verwachting van de onderzoekers is dat het aantal wolven in ons land zal toenemen. In Nederland is ruimte voor maximaal 438 wolven, zo is de schatting op basis van eerdere onderzoeken.

Deel dit artikel

Reacties

+12
Twentsch Land
In Nederland ruimte voor max 438 wolven !

In Nederland is helemaal geen ruimte voor wolven ..... weg ermee.
slagakker
Ze zijn in Nederland helemaal van het padje af. Wat een getal is weer zo"n kantoorfiguur dat dit zo uit zijn computer spuugt en niet weet wat de gevolgen zijn.
puntertje
438, gaan de researchers dan wolfje 439 afknallen of zo? Als je met dit soort cijfers komt weet je dat het een theoretische studie met heel veel aannames is. De aanbeveling dat er dan o.a. meer herders moeten komen geeft wel aan dat men geen kaas heeft gegeten van de landbouwstructuur in ons landje.
+2
j h p
@puntertje Ik voorzie grote fraude onder wolven met QR codes en ID bewijzen. 😂
wimpie61
438 wolven welke idioot heeft dat berekend
Dan loopt er niks meer in de wei
Want koeien en paarden pakt ie ook
Ze worden met de dag gekker hier
Die idioot die dat betekent heeft moet opgenomen worden
Spoort niet
+6
Bekkink
Zitten al zeker 70 wolven in de 2e kamer.....van die groene
jg
Wolven vreten op klaarlichte dag inmiddels de schapen uit bewaakte kuddes, gaat binnenkort hardstikke fout. gld.nl
jg
Wolven vreten op klaarlichte dag inmiddels de schapen uit bewaakte kuddes, gaat binnenkort hardstikke fout. gld.nl
+1
Bartlehiemboer
Stoort mij in de hele politiek, als iemand van het kabinet er privé mee te maken heeft gehad. Door de dood van zijn paard of zo Dan ineens kunnen de regels wel heel anders zijn. Net als Groen Links met hun windmolens Not in my backyard. Ondertussen zitten we in de ellende te wachten tot dit eens gebeurt.
Jan-T
Alle jonge edelherten geboren in 2021 zijn niet meer vindbaar op de Veluwe.
Door de komst van de wolf veranderd de natuur.
Vanaf 2023 word er een natuur gebied ingericht die er voor zorgt dat de jonge edelherten weer groot en sterk kunnen worden nog voor dat ze vrijgelaten worden om op de Veluwe door de wolven te worden opgegeten.

De natuur houd zich zelf instant alleen in de wens natuur Nederland lukt dat niet om dat het landje te klein is voor de wolf.
Porky
@Jan-T als je al een gebied in moet richten om ze eerst op te laten groeien om ze vervolgens weer vrij te laten zodat ze " weerbaarder " zijn voor wolven ,ben je niet goed bij je knar, en dat noemen ze dan "natuur" wat een stel debielen zeg , en dat zijn nu onze beleids makers, hoop dat de boel financieel eens goed vast gaat lopen, kijken als straks de energie nota niet meer betaald kan worden ,en de auto aan de kant moet vanwege dure brandstof, benieuwd hoe groot de aanhang van het linkse tuig dan nog zal zijn.
Elvis
@Elvis nu opzoek naar nieuwe prooien

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot wolven , wolf en vee ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN