Henk Bleker aan het roer bij NMV

Na een roerige periode brengt de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) weer rust in de organisatie met het aanstellen van Henk Bleker als interim-voorzitter.

Tijdens de ALV van 1 september trad het volledige bestuur van de NMV terug als gevolg van bestuurlijke onmin. Door de ALV is het Landelijk Bestuur – een afvaardiging van de regio’s – mandaat verleend voor het aanstellen van een interim-voorzitter die de organisatie gaat leiden.
Deze interim-voorzitter is nu gevonden in de persoon van Henk Bleker. Bleker (68) kan buigen op een lange carrière in politiek en bestuur. Hij was namens het CDA onder meer tien jaar lang gedeputeerde in Groningen en staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in het kabinet-Rutte I. Na zijn terugtreden uit de politiek was Bleker sinds 2014 onder andere voorzitter van Vee&Logistiek, de belangenorganisatie voor ondernemers in de veehandel en het veetransport. Deze functie legde hij eerder dit jaar neer.

Hart voor de agrarische sector
Met het aanstellen van Bleker heeft de NMV een voorzitter met hart voor de agrarische sector en korte lijnen richting de politiek. Er liggen in Den Haag verschillende hete dossiers op tafel, waaronder het 7e actieplan nitraatrichtlijn en de onsmakelijke voorstellen om het stikstofdossier uit het slop te trekken. De inzet van de NMV is om hier het boerengeluid terug te brengen.

Bleker: „Ik hoefde niet lang na te denken om ‘ja’ te zeggen op de vraag vanuit de NMV. Elke dag wordt weer het bewijs geleverd hoe belangrijk het is om een sterke belangenorganisatie voor de Nederlandse melkveehouders te hebben. Daar wil ik me de komende tijd graag voor inzetten.”

Wat Bleker heel erg aanspreekt in de NMV is dat het een echte lédenorganisatie is waardoor belangenbehartiging plaatsvindt direct vanuit de praktijk van de boer en boerin. “Als ik aan het lobbyen en onderhandelen ben in Den Haag, wil ik dat niet doen vanuit een ‘papieren werkelijkheid’ maar met die kennis die me vanuit de praktijk wordt aangereikt.”

Na het aanstellen van Bleker gaat het Landelijk Bestuur op de achtergrond verder met het bouwen aan een sterke Nederlandse Melkveehouders Vakbond. In de komende periode wordt het Dagelijks Bestuur verder ingevuld om te strijden voor het boerenbelang.

Bron: Leden nieuwsbrief NMV

Deel dit artikel

Reacties

+3
mlkvhoudr
Nmv succes gewenst met de nieuwe voorzitter, eentje met een netwerk in den haag💪
slagroomvla
Lijkt mij een prima zet!
+4
Ruitenboer
Deze man heeft veel te veel mensen in het harnas gejaagd, dit gaat hem niet worden. Wordt door te veel in Den Haag gewantrouwd, netwerk is hij al kwijt in de politiek. Hoop dat hij intern wel de boel op de rit krijgt
Noorderling
@Ruitenboer
Powerfield Henk, was hij ook niet betrokken bij aanwijzing van n2000?
sorry
Quote Reactie van @Noorderling:
n2000? s

veerman en verburg
+1
Ruitenboer
@Noorderling Dat bedoel ik dus, gaat hem volgens mij niet worden
boer.
@Noorderling niet Henk Bleker, maar de leden bepalen de route die Henk moet brengen
grondlozeboer
Zal Henk nu ook weer tegen zonneparken op landbouwgrond zijn? 🤭
+2
George
Quote Reactie van @grondlozeboer:
tegen zonneparken op landbouwgrond

Ik hoop t niet.
+1
EMotie
PowerHenk
Naïeve Melkveehouders Vakbond.

(klik om te vergroten)

marcsterreborn
De carrière van Bleker laat een dalende lijn zien.....
+7
Erco
@marcsterreborn hij heeft tenminste n carriere
J Andringa
Henk Bleker dit toch ook bij het FVD ?
Melkboer16
Dan heb je het als NMV toch totaal niet begrepen als je Henk Bleeker interim voorzitter maakt!
Helma Lodders had gekund maar Henk Bleeker???
Dan had je ook “clown Bassie” wel aan kunnen stellen!
Die viert vandaag zijn 86e verjaardag en die wil Henk en z’n NMV vast wel een stuk taart geven!
+5
mlkvhoudr
@Melkboer16 niet met andermans clubje bemoeien......maar t is een interimmer en heeft een bak ervaring en een netwerk, kan de acute discussie voeren want is ingelezen dus ik vind het niet zo dwaze keuze voor korte termijn
+1
Bennie Stevelink
Henk Bleker heeft geen netwerk maar had een netwerk. Na het bekend worden van de ernstige fraude met de pulsvisserij (onder Bleker) en zijn geflirt met FvD heeft hij geen netwerk meer. Misschien alleen nog een netwerk van mensen die er niet toe doen.
+3
weurding
@Bennie Stevelink ach, je kent hem goed?🤭
+6
George
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
heeft geen netwerk maar had een netwerk. Na het bekend worden van de ernstige fraude met de pulsvisserij (onder Bleker) en zijn geflirt met FvD heeft hij geen netwerk meer. Misschien alleen nog een netwerk van mensen die er niet toe doen.

Caroline van der Plas heeft/had ook geen netwerk. Wat een verademing tegenover al die gladjanussen met een zogenaamd netwerk. Allemaal huichelende pluchezitters. Vreselijk dat volk met een zogenaamd netwerk in een ons kent ons cultuur.
+1
de jonge
@Bennie Stevelink ach zo zijn er ook zat andere instanties die menen dat ze wel een netwerk hebben en er ook niks positiefs voor de sector mee klaar maken
Porky
@Bennie Stevelink voor vee en logistiek Nederland was ie goud waard.
puntertje
@Bennie Stevelink Ik vind Henk net zo´n zelfingenomen zwamneus als Bennie.
+1
robbies
Quote Reactie van @puntertje:
Ik vind Henk net zo´n zelfingenomen zwamneus als Bennie.

Had je dan liever Bennie als voorzitter gezien 😉
jan.1
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Henk Bleker heeft geen netwerk maar had een netwerk. Na het bekend worden van de ernstige fraude met de pulsvisserij (onder Bleker) en zijn geflirt met FvD heeft hij geen netwerk meer. Misschien alleen nog een netwerk van mensen die er niet toe doen.

Netwerk heb je je leven lang,zolang je de tel nr,s niet wegggeflikkerd heb je korte lijntjes..En niemand is volmaakt,we zijn allemaal verschillend.
+4
Erco
@Bennie Stevelink er zijn ook mensen die n stukje schrijven in n boerenblaadje die over tijd is en menen n netwerk te hebben 😄😬
-Jan-
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
zijn geflirt met FvD heeft hij geen netwerk

Het geflirt met het forum geeft meer de inkijk dat Henk met zijn zoete praatjes en weinig daadkracht aanvoelt dat het tijd wordt voor de iets hardere lijn waar forum op de langere termijn niet direct 100% voor de boeren gaat
+1
Melkboer16
Bij Henk Bleeker bekruipt me al jaren het gevoel dat ie dementerende is.
Dat past wel bij deze club, al jaren onzichtbaar en dan halen ze een fris gezicht binnen wordt die vent een jaar gegijzeld en bij de vrijlating begint ie eindelijk te praten
+7
Porky
Wat een stelletje azijn zeikers hier weer ,het is nooit nooit en niemand deugd, Caroline vd plas verwoorde het een aantal weken terug goed bij Op1, er zijn veel te veel boeren clubjes en er word veel te weinig door boeren in den haag gelobbyd, En maar onderling bek vechten, en daar maakt de politiek gretig ge(mis)bruik van.
Sjaakiee
@Porky klopt helemaal
+1
Melkboer16
@Porky helemaal gelijk, dus daarom exit DDB en NMV!
FDF om aan de ketting te rammelen en om Lto scherp te houden.
weurding
@Melkboer16 geen slijpsteen groot genoeg voor het laatste.. iemand nog azijn?😁
+1
jan.1
Bleker en Vd Tak kennen elkaar goed,samen optrekken en zorgen dat het weer goed komt met de landbouw.
Arnold1988
Interim Bleker aan het roer
En we roeren en roeren en roeren
Hoe lang blijft Bleker nog?
Wanneer komt de echte voorzitter?
Realisme
@Arnold1988 totdat bleker namens de boeren de boeren de afgrond in heeft geduwd. Krijgt die een schouderklopje uit Den Haag, job well done!

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

De Nederlandse landbouwsector staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
35
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
4.746