FrieslandCampina-topman: ‘Onze zwartbonte koeien lopen over 25 jaar nog steeds in de wei’

In een van de zwaarste jaren voor FrieslandCampina, viert de zuivelreus het 150-jarige bestaan. Onder meer inkrimping van de veestapel en de gigantisch gestegen kosten van het containervervoer zorgen voor onrust bij de coöperatie. ,,Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes.’’

Deel dit artikel

Reacties

+1
labella
Dan zijn het wel oude koeien...
+4
huub
"en de gigantisch gestegen kosten van het containervervoer zorgen voor onrust bij de coöperatie."

Als de troep bij de Action duurder wordt vanwege het duurdere containervervoer dan kan dat met de zuivel in de supermarkt toch ook?
Albert Altena
Trouwens van 1.900 euro gestegen tot 19.000 euro lijkt me ook een beetje overkill.
+1
JappieJo
@Albert Altena zou best kunnen hoorde ook van 1500 naar 15000
+5
cjw73
@Albert Altena hij lult maar wat, want het probleem zit overal in de container die van Azië naar Europa gaan. Want daar is een tekort aan bakkies. Hier zijn genoeg en elke container die daar heen gaat is mee genomen. Ze nemen nu soms al lege containers mee die kant uit.
sorry
@cjw73 10 plusjes
+2
Noorderling
Quote Reactie van @cjw73:
Ze nemen nu soms al lege containers mee die kant uit.

Hoor vanuit het pootgoed dit voorjaar toch andere geluiden. Vooral de goedkopere koelcontainers als retourvracht voor uien waren er niet, dat gaat van de uienprijs dus bleef er niet veel bijzonders over. Export naar india en westkust van afrika viel niet mee.
Pootgoed ging per vrachtauto naar kazachstan omdat containers richting azie per schip en trein te duur was, 5000kilometer met 25ton, goed voor de werkgelegenheid.
cjw73
@Noorderling jaren in de zuivel gewerkt en dat gaat gewoon allemaal in gewone containers.
slagakker
@cjw73 Niet juist zit inmiddels in de containerwereld en de containers worden daar ge,maakt en vol gedaan worden daarna gelost in Rotterdam en geleegd en gaan dan naar grossiers in containers. Die verkopen ze weer in het binnenland. Er gaan maar weinig containers retour. Container opzich zijn leeg ook 40% duurder geworden.
BertK
@cjw73 Kan makkelijk uit lijkt me
+6
George
Over 25 jaar koeien in de wei? Op Madurodam zeker langs het veld waar de Golden Earring staat te spelen? Beide nostalgie.
+1
weurding
@George jij denkt dat ze dan net als de boeren stuurloos op een floating farm drijven?🙈
George
@weurding
Je weet wat ik er mee bedoel hé
+3
weurding
@George ja, maar ik geloof toch wel dat er over 25 jaar nog koeien in de wei lopen, denk dat tegen die tijd het kwartje wel gevallen is, dit beleid van nu houdt geen stand, en dan kan men wel zeggen wie niet meeveranderd heeft verloren..., maar niet alle veranderingen zijn verbeteringen
+4
Vdejong
Zwartbonte betwijfel ik, zullen eerder bruine met lange haren en grote horens zijn.🦬
+4
JohanvS
Als de verhouding inflatie/uitbetaalde melkprijs zich de komende 25 jaar hetzelfde ontwikkeld als de afgelopen 25 jaar dan zijn er weinig melkkoeien meer over.
laatste strijder
We zijn in een aantal jaren al van 2,5 miljoen koeien naar 1,5 miljoen gegaan , dan lijkt mij dat we vóór 2030 al klaar zijn , is t maar duidelijk , alleen heeft deze man t steeds bij t rechte eind ? persoonlijk denk ik dr t mijne van ..
+2
harke
Altijd ons een mooi verhaal voorspiegelen.
Daar worden melkveehouders mee dom gehouden.
De realiteit is dat er een voor de oologse melkprijs wordt betaald en het gekke is dat we daar als melkveehouders ook nog mee instemmen.
Ik bedoel niet alleen Frieslandcampina maar ook de andere verwerkers.
Er is maar 1 oplossing.
Zelf je melk verwerken en vermarkten.
+2
jan w
Je kunt je ook afvragen of RFC over 25 jaar nog wel bestaat.
+2
de Thijs
@jan w zou me niet verbazen als het dan in Chinese handen is
+2
Jan-T
Een ezel blijft alleen maar lopen als die complimentjes krijgt.
Als je hem / haar tegen de haren strijkt dan staan de hakken in het zand.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot koeien , frieslandcampina , veestapel en coöperatie ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!