EU wil elektronische registratie rundvee

BRUSSEL -Brussel streeft naar een elektronisch identificatiesysteem voor runderen. Door de registratie worden de dieren beter traceerbaar, wat moet leiden tot een verdere verbetering van de voedselveiligheid en tot gezonder vee.

Bron:[www.telegraaf.nl]

Deel dit artikel

Reacties

Wimsumar
Beste discussieleden: In de toekomst eten we vlees met chips.

gezienus
of wild met schroot\ hagel trouwens wim ze weten dan presies dat je doortje 95 op je bord hebt gehad

nee maar zie er wel wat in . als de melkmachine fabriekanten er ook op in springen en er 1 systeem van makenmet koe herkeningmelken\ voerenkan het een goede toekomst heben
claas816
gaat vast weer geld kosten,en heb het ook gedaan toen ik nog schapen had,was dik fiasco oa door slechte scanners en waardeloze i en r systeem wat erachterstond
brabo
Onze Verslaggever Schreef:
-------------------------------------------------------
Het
> systeem werd eerder ingevoerd voor onder meer
> paarden, schapen, geiten, honden en katten.
>

Ik denk dat we hier in NL met ons I&R systeem het best goed voor elkaar hebben.De bovengenoemde diersoorten zouden dan wel allemaal electronisch gechipt moeten zijn, maar dat systeem is zeker niet waterdicht.
Zo is er ook nog steeds geen fatsoenlijk volgsyteem voor de paarden. Er staat nergens geregistreerd wie hoeveel paarden op elk moment heeft. Terwijl ze officieel wel onder de mestwet vallen.
anonymous_78
>> Er staat nergens geregistreerd wie hoeveel paarden op elk moment heeft. Terwijl ze officieel wel onder de mestwet >>vallen.

als je 2 paarden houd hoef je ze niet op te geven voor de mestwet , dan is het hobby
brabo
als je 2 paarden hebt en verders geen ander vee, dan is het inderdaad hobby en hoef je niets te melden.
Heb je echter al ander vee (koeien) dan moet je die 2 paarden ook mee opgeven en tellen ze ook gewoon voor de mestwet mee. En dat is nu net het kromme ervan. De ene geeft braaf zijn paardjes bij de meitelling op, en de ander doet alsof ze op 1 april niet op zijn bedrijf waren.
anonymous_15
alle vormen van registratie moet je ook niet willen brabo
adrie
Hier in DK, al sinds vorig jaar 1 Juni verplicht om 1 elektronisch oormerk ( linkeroor) in te knippen, dit oormerk is al een aantal jaren beschikbaar / gebruikt voor koeherkenning in de melkstal / selectiepoorten.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot geiten , schapen , paarden , voedselveiligheid , dieren , europese commissie en europese unie ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0