Nederlandse zonnecel voor halve prijs.

Onderzoekers van de TU Delft hebben een techniek uitgevonden om veel goedkopere zonnecellen te maken. De huidige silicium zonnepanelen zijn duur. Er bestaan ook goedkopere zonnecellen, maar die hebben een laag rendement. Een organische zonnecel heeft bijvoorbeeld maar een rendement van maximaal 8 procent.

Een manier om het rendement van goedkopere zonnecellen te verhogen, is door gebruik te maken van halfgeleider nanodeeltjes, zogenoemde kwantum dots. Het rendement kan dan theoretisch oplopen tot 44 procent. Dit komt onder meer door het lawine-effect. In een kwantum dot zonnecel kan een lichtdeeltje meerdere elektronen in beweging zetten. Hoe meer elektronen er worden vrijgemaakt, des te meer elektriciteit de zonnecel opwekt.

En de prijs? Volgens de onderzoekers kan hun zonnecel - als die uiteindelijk in productie gaat - de helft kosten van een silicium cel. Daarmee wordt zonne-energie een echt alternatief voor andere manieren van energie-opwekking
==============
Dus toch nog ff wachten, dan worden tvt echt interessant.

Deel dit artikel

Reacties

producent
Je ziet wel, geduld hebben.
Wimsumar
Beste Producent: Inderdaad. ( Of we worden in het (C)ootje genomen. ).

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot energie , zonnepanelen , zonneenergie en rendement ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
3