Hoe gaat het nu met Kars Fielmich (Noordhollander)? - video

Door Tessa Wehrmeijer,

Op bezoek bij Kars Fielmich (75jaar) oa gepensioneerd fokkerij specialist.Vrijdagmiddag 6 augustus, rond half 2 rijden we het pad op bij Zorgboergondisch in Wervershoof. We moeten even wachten met parkeren, want het is druk op het pad. Wat een gezelligheid hier! Zei ik hardop.

We worden benaderd door de gastheer die we gaan interviewen: Kars Fielmich op het Prikkebord beter bekend als Noordhollander. De meesten kennen hem vanuit de keuringen en zijn inhoudelijke verslagen.

De laatste keer dat we Kars hebben gesproken was in 2019. Kars excuseert zich dat ie in een rolstoel zit. Hij is in februari jl. geopereerd en kan nu niet meer staan.

Kars is dagelijks te vinden op de zorgboerderij van familie Smit in Wervershoof. Zorgboergondisch biedt zinvolle dagbesteding aan volwassenen en ouderen met een hulpvraag. Zij bieden een plek om de handen uit de mouwen te steken of lekker je hoofd te legen en te genieten van het boerenleven. Het is gezellig op de boerderij rondom de kaaswinkel en de maisdoolhof met bezoekers.

Kars wil ons graag eerst een rondleiding geven op de boerderij. Co duwt Kars door de stal, greppels en grasland in de rolstoel van de koeienstal naar het maisdoolhof en laat ons de kaaswinkel zien om gauw even een bakkie te doen in de woonkamer. Kars neemt plaats op zijn eigen plek. Verse koffie en later worden we getrakteerd op vers ijs en fruit. Wat we zeer op prijs stellen!

“Ik ken Co al jaren” zo verteld Kars. “ Dat heb je vast wel gezien op het internet” we helpen elkaar en Co heeft mij een aantal keren geïnterviewd. Hij verteld dat hij oud-directeur van de Internationale Vee-exportmaatschappij in Hoorn is geweest en emigratie makelaar “Ik heb heel veel gereisd” Waaronder Denemarken en Texas, daar doet hij landaankopen en melkveehouders helpen daar een bedrijf op te starten.

Communicatie is zijn kracht. Zijn kennis en zijn wens voor de fokkerij spreekt hij nog 1 keer uit. Een uitgesproken man en ondanks zijn beperkingen, positief in het leven staat. Nog 1 keer zal Co Kars interviewen.


Kars is dagelijks op de Zorgboerderij van de familie Smit. Echt een aanrader! Ik snap heel goed dat Kars daar graag komt. Het is geen Texel maar het boerenbloed stroomt waar het niet gaan kan. Het is me een voorrecht Kars te leren kennen als mens.

Deel dit artikel

Reacties

+3
mlkvhoudr
Leuk filmpje 👍
+5
diekman
@mlkvhoudr LEUK FILMJE IN STIJL VAN KARS 👍
Piet1960
@diekman HA HA HA 👍
weurding
😳
George
+2
MTSTAMMINGA
Die opmerking op 8min en 11sec van hem is top @Grasbaal !!
+7
George
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
8min en 16sec van hem is top

Wat zegt ie dan ? Ik versta het niet zo goed. Kan eigenlijk ook niks zinnigs van hem herinneren. Ik denk dat ik net als Mark Rutte geen actieve herinnering heb aan zijn bijdrages. Behalve dat ze altijd schreeuwerig met hoofdletters waren getypt.
+2
weurding
@George hij is wel nuchter.....
+1
ricardo
+1
Hans van Bergen
@George As je de berichten van Kars wilt waarderen moet je wel belangstelling voor koeien en fokkerij hebben
George
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Kars wilt waarderen moet je wel belangstelling voor koeien en fokkerij hebben

Ja koeien , oké maar fokkerij boeide me nooit . Heb niks met allerlei mensen met witte kragen op fokveedagen die denken dat ze verstand van vee hebben . Kwam er nooit , totaal geen interesse in.
+2
cs-agrar
@Hans van Bergen dan is het nog moeilijk..
+3
Grasbaal
@MTSTAMMINGA Hij kan het nu goed nuanceren 😄 Klik hier voor fragment

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot Kars Fielmich en fokkerij specialist ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!