Laatste  |  

Reacties

+1
Twentsch Land
Eindelijk is er iemand met betekenis die het ronduit durft te noemen ....
van Ittersum
@Twentsch Land vrees dat hier nog steeds prikkers zijn die dit wegwuiven
+9
weurding
@van Ittersum ik vrees dat de meeste prikkers die deze plannen wel zien zitten en omarmen al geruime tijd gestopt zijn met de boerderij
+4
grös
@weurding
Ik vrees dat de geleerden met verkeerde oplossingen voor het klimaat komt, sommige middelen werken alleen maar averechts, dan is het middel erger dan de kwaal.
van Ittersum
@weurding wat je ook doet of voor belangen je hebt is dat iedereen er van bewust is dat het klimaat een eenrichtingsweg is. Voor boer, burger en nietsnut.
J Andringa
@van Ittersum waarschijnlijk zit het uw tijd wel uit, voor de rest doet iedereen verstandig de boel te verkopen op en onder het huidige zeeniveau in Nederland. (Ironie)

Scandinavië is wel een mooie optie want daar daalt het zeespiegel

dpa-factchecking.com/netherlands/210420-99-275457/
Detukkeroettwente
@van Ittersum Ja dat doe ik, tis alndonder lariekoek. eerst zure regen , nu co2, amoniak ,, en nog veel meer onzin gassen .
+5
Farmer_
@Twentsch Land Klap van de windmolen gehad.
Twentsch Land
Ja .... 4 x ... het loopt weer recht 😊@Farmer_
+1
langeslagdiesel
Kunnen we ook geen groene stroom meer inkopen uit de Duitse bruinkool centrales. Dat is nou weer jammer met die meestal zuid westen wind.
Twentsch Land
Dat fossiele brandstoffen worden genoemd als een van de hoofdoorzaken juich ik toe.... het werd altijd nogal voor een redelijk deel ontkent ..... kerncentrales ben ik geen voorstander van .... en toch om uit de misère te komen is dat wel een oplossing....ondertussen kijken naar verdere oplossingen.
+2
weurding
@Twentsch Land om het land te bewerken zijn we toch nog wel een poosje afhankelijk van de diesel, een echt alternatief is er (nog) niet
+2
langeslagdiesel
@weurding toch maar eens kijken hoe de Amish dat vol houden zonder verbrandingsmotoren. Hun hebben er de meeste ervaring in. Ik zie me eigen ook nog niet met een rijdend Duracell konijn het land in gaan.
+6
weurding
@langeslagdiesel nu vergis je je, ze hebben paarden om gemotoriseerde werktuigen te trekken
+1
jd4050
@weurding

Dubbele uitstoot?🙈
+2
EA_MF
@weurding net wat de bisschop toestaat. Zijn ook wel gemeenschappen die gewoon skidsteers, elektrisch gereedschap enz hebben.
+8
weurding
Quote Reactie van @EA_MF:
elektrisch gereedschap enz hebben.

easy toys levert overal 😉
+2
langeslagdiesel
@weurding ja, klopt. En wij hebben hout en kolen uit het buitenland nodig om de stroom te generen die we nodig hebben om die Duracell bij te laden. Wie heb er nou meer boter op zijn hooft? Wij of hun? Of zijn we alle twee de hele boel voor de gek te houden?
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
met een rijdend Duracell konijn het land in gaan.

Wat dacht je van een luchtfiets? 😁
+2
langeslagdiesel
@kanniewaarzijn daar woord al druk mee geoefend ja. Dat ik DAAR nou niet aan dacht. Goeie tip overigens.👌👌😁
Twentsch Land
Ja ... het heeft even zijn tijd nodig.

@weurding
+5
Nevergiveup
Wat gaan ze met de Kerozine slurpers en zware vervuilde olie stokers doen ?

Trouwens die Jakoezie's en terras verwarmingen is dan ook wel een beetje uit de tijd toch.
+1
cyrus-van-gelder
@Nevergiveup Die worden gewoon in stand gehouden. Wat denk jij dan? Al die luxe gaan ze echt niet opgeven.
  • 😉😉😉😉😉😉
langeslagdiesel
@cyrus-van-gelder heb ik ook nog ff een dilemma ( tje ) nu je het over luxe hebt. Wat is nou goed of minder beroerd. Een bbq op gas, houtskool of steenkool? Op zonnepanelen kan ik ze nog niet vinden eigenlijk. En willen het vlees, of zeewier burger toch gaar hebben.
Nevergiveup
@langeslagdiesel Ik denk uit jouw keuze gas , maar als jezelf zonnepanelen hebt is een electrische de beste , zeker als je het op de dag gebruikt bij mooi zonnig weer , maar dat is ook vaak zo. Hoef je die KW's ook niet te salderen 😁
langeslagdiesel
@Nevergiveup ook dat is weer zo’n grote groep voor de gek houden verhaal. Het rendement van de bewuste panelen is namelijk niet hoger bij zeer zonnig weer. Eerder lager door oververhitting. In het vakjargon heten ze ook lichtpanelen. Maar dat moet je natuurlijk niet aan de grote klok hangen.
+1
Nevergiveup
@langeslagdiesel niu dat valt wel mee hoor , vorig jaar een top opbrengst met die warme zonnige zomer. Een zonnepaneel levert het meeste als het zonnig en koel is zeker , maar bij 35gr doet tie gewoon ook nog 90% hoor.
langeslagdiesel
@Nevergiveup en hoe lang liggen ze nu? En waar in Nederland ( regio ) liggen ze? Hier aan de kust was het topjaar het tweede jaar. Toen bleef alles heel. Daarna ieder jaar minder. Vorig jaar de eene na de andere omvormer in storing. = time out. Geen levering dus. Dat veranderde weer in de avond uren.
Nevergiveup
@langeslagdiesel Oh , ja dat kan , meestal is dan de kabel in de straat te licht en loopt de spanning teveel op waardoor de omvormer in standby gaat.

Of je eigen kabel van.omvormer(s) naar hoofdvoeding/ meterkast is te lang/ dun.

Je kunt het probleen ook bij je netbeheerder melden , het kan zijn dat ze het trafo huisje in de straat anders in kunnen stellen.

Of je installateur bellen , die kan soms de max avr spanning (staat meestal op 252V ) of tijds duur piek spanning een beetje omhoog zetten als de apparte voeding ed. Dit toelaat.
langeslagdiesel
@Nevergiveup eh,,, in 15 zijn ze geplaatst, vanaf dag 1 loopt de monteur van het project / bedrijf een paar schoenen in de maand op. Heb het euvel steeds opnieuw eindelijk gevonden. Maar de storing blijft en breid zich gestaag uit. In de wintermaanden gaat het eerlijk gezegd super. Ook met vorst en ijzel. Maar zodra half april de zon iets op kracht begint te komen begint de film van vorig jaar opnieuw. En als het nou bij 1 veld bleef, dan wist je waar je zoeken moet. Maar ook dat is niet het geval.
Nevergiveup
@langeslagdiesel Dat is niet zo mooi , en eigenlijk ook onbegrijpelijk dan.
Sunpowersystems
@langeslagdiesel Zo van een afstandje bekeken lijkt dit idd, zoals @Nevergiveup ook al zegt, een geval van spanningsopdrijving. Hoef je echt geen paar schoenen voor te verslijten, is voor wie er verstand van heeft eenvoudig vast te stellen. Oplossing: Netbeheerder in kennis stellen, deze zullen een logger plaatsen om vast te stellen dat er te hoge pieken in de spanning zitten. Waar mogelijk kan de spanning naar beneden, een top van 245V of lager zou mooi zijn. Verder spanningsverschil over de kabel tussen meterkast en omvormer minimaliseren, is dus voldoende dikke kabel. Beetje installateur kan spanningsverschil van te voren precies uitrekenen. De software van de omvormer zo instellen dat de spanning bij de omvormer omhoog kan is uit den boze!! Is niet alleen in strijd met de Netcode, maar ook niet best voor alle andere apparatuur in je bedrijf en woning.
cyrus-van-gelder
@langeslagdiesel Misschien moet je er met een vergrootglas boven gaan hangen als de zon schijnt. Dat duurd Misschien wat langer, maar zal op den duur toch ook gaar zijn zeker?
  • 🤣🤣🤣🤣🤣
+1
langeslagdiesel
@cyrus-van-gelder gaar en verrot? Nee dank je. Zoek een duurzame oplossing. 🤨🤨😆😆
cyrus-van-gelder
@langeslagdiesel Verot en gaar ja. Kun je naar de wc blijven rennen. Maar ja stront dampen is toch gas he?
  • 🤣🤣🤣🤣🤣
+1
langeslagdiesel
@cyrus-van-gelder kan je ook een auto op laten lopen ja. Soort mini biogas vergister. Jij snap het tenminste.
+4
bas101
Dat de productie van verbrandingsmotoren over een 10 tall jaar ten einde zal lopen lojkt onafwendbaar , vraag me dan alleen af hoe lang de benzine en dieselpompen nog langs de wegen blijven staan voor t bestaande wagenpark , ben nu zelf 50 ,hoop dat ik de rest van mn leven nog kan blijven tanken , ik kan nl geen afscheid nemen van mn oldtimer s en mn huidige turbo diesel auto
+4
Nevergiveup
@bas101 Waterstof motoren zal dan toch de toekomst worden. Zie nog geen 300+ pk trekker met 6 schaar op de klei bij 2 graden op een wittekat batterij 12 uurtjes ploegen
+6
EA_MF
@Nevergiveup er wordt ook volop gewerkt aan oplossingen om synthetische diesel/benzine/kerosine te maken, zodat met minimale aanpassingen aan bestaande infrastructuur en materieel er toch met circulaire uitstoot gewerkt kan worden.

Ik heb zelf de indruk dat vanuit overheden enorm op elektrificatie wordt ingezet om de vervangingseconomie aan de gang te houden.
+2
John k
@EA_MF klopt want als je je wat meer verdiept in 'groene energie " dan blijkt dat allemaal nog een beetje tegen te vallen....vooral de zooi die er na de levensduur overblijft.
+4
langeslagdiesel
@EA_MF vervangingseconomie is inderdaad de speerpunt. Dat in gedachte houdend kan ik het woord duurzaam echt nergens aan koppelen.
EA_MF
@langeslagdiesel gaat mij netzo, maar de economie is er nu eenmaal op ingericht. Met toenemende bevolking en welvaart zullen er wel meer banen gecreeërd moeten worden.

Bevolkingsafname is desastreus voor de economie, maar onontkoombaar als we voor al onze food, fiber & fuel afhankelijk worden van wat aan het oppervlak vd aarde beschikbaar is.
Nevergiveup
@EA_MF Is dat synthetische niet schadelijk voor het milieu , ook tijdens het maken bedoel ik dan.
EA_MF
@Nevergiveup wat we nu doen is evengoed schadelijk voor het milieu. De mate waarin maakt het verschil, dat is mij alleen niet bekend.

@bas101 dat komt vooral omdat het niet kan/kon concurreren met fossiele brandstoffen. Dat verschil proberen ze wereldwijd nu met allerlei belastingen op fossiele brandstoffen en vrijstellingen op ‘bio’ brandstoffen kleiner te maken.
bas101
@EA_MF jdat zal t zijn , lijkt me dat daarom ook de optie om uit afval plastic waarvan miljoenen tonnen op zee drijven en op land hebben , dieselolie te maken niet van de grkomt omdat t duurder is dan de diesel uit Saoudi Arabië, de diesel is t laatste jaar met 30ct ltr aan de pomp wel fors gestegen
bas101
@Nevergiveup moet t allemaal nog s zien , in de jaren 90 was er al sprake van waterstof maar komt tot op heden niet goed van de grond , toen was er ook een tijd lang rijden met rijden op koolzaadolie of optie s met diesel uit plastic afval maar die zijn zo te zien een stille dood gestorven
+1
Nevergiveup
@bas101 Tja, je hebt eigenlijk wel gelijk. Waterstof puur is ook gewoon gevaarlijk.

Er is eigenlijk niks zo betrouwbaar als een oude turbo diesel.
George
Quote Reactie van @Nevergiveup:
Er is eigenlijk niks zo betrouwbaar als een oude turbo diesel.

De nieuwere zijn ook niet slecht en ook benzine auto's doen het prima.
+1
Nevergiveup
@George klopt , maar heb nog twee Fents met MWM , kun je lekker zelf onderhoud doen zonder laptop , lekker simpel en goedkoop.
+2
Twentsch Land
M W M is top

@Nevergiveup
bas101
@George heb een Peugeot RCZ toch maar de turbo diesel versie genomen daar de benzine 1.6thp versie veel storingen geeft
George
Quote Reactie van @bas101:
Peugeot RCZ

Tja daarom is het ook een Peugeot. 😀
+2
bas101
@George Peugeot s hadden toch altijd goede motoren , de 203 benzine was bijv onverwoestbaar en de diesels waren ook suprer goed l bijv , die 404 en 504 , gingen later veel naar Afrika om daar nog te rijden totdat ze uit elkaar vielen
+1
Twentsch Land
Peugeot had een enorme goede diesel ....zelfs beter dan de diesel van de gemiddelde Mercedes en Volkswagen ( Mercedes had een paar toppertjes er bij zitten maar ook wel het tegenovergestelde )

@bas101
matt
@bas101 die zie je niet veel,collectors item ?
bas101
@matt in de toekomst , maar nu is t mn dagelijkse auto
matt
@George ik heb anders wel al een scheurtje in de egr cooler gehad.
Dat zat er vroeger niet op.
langeslagdiesel
@Nevergiveup in de oorlog reed men op houtgas. Dat is meer dan 75 jaar ontwikkeling terug in de tijd. In de la van die gasten bij Audi ligt een patent van een motor die geen smeerolie nodig heeft. Dat patent komt uit de tijd dat N s u als motoren producent floreerde Met de wankel motor. Kan je nagaan, hoelang dat daar al ligt in die lade. Vraag ik me eigen af: hoeveel word er ieder jaar geschoven uit een bepaalde branche om dat daar ook te houden? Was Audi geen onderdeel van een nog veel groter lichaam wat een onbeschrijfelijk hoge boete kreeg voor de sjoemel diesel? Ik weet het niet hoor, maar ergens klopt er iets niet. Als simpele boerenlul hou ik het ff op het meer bekende vestzak / broekzak verhaal. En is de wil om er groot geld in te pompen door diegene waar het geld zit, nog ver weg. Ik zie het een beetje als het wapen verhaal in de US. Groot probleem, maar stoppen gaat volgens de meerderheid niet. Of kost te veel?
cyrus-van-gelder
@bas101 zo dus jij bent al 50!!! Nou ik binnen kort ook. En ik hoop net als jij nog lang van m,n oldtimer te kunnen genieten!!!!
  • 😉😉😉😉😉😉👍👍👍👍👍👍
+1
bas101
@cyrus-van-gelder ja ben al 50 , onvoorstelbaar hoe snel de tijd gegaan is
+1
cyrus-van-gelder
@bas101 Is bij mij niet anders verlopen kerel. Wat gaat het hard he?
bas101
@cyrus-van-gelder heb wel lang heimwee gehad naar de mooiste tijd van leven toen 24 25 jaar was , Man m aan wat werd ik slecht toen dat voorbij was , alles in die Welt lasst ertragen, nur nicht e in reihe von schöne Tagen
cyrus-van-gelder
@bas101 Het is nu 1 keer zo dat we allebei nu wel 2keer zo oud zijn
En ja sommige dingen worden dan wat minder. Behalve genieten van oldtimers en trekkers
  • 😉😉😉😉😉😉
grös
@bas101
DHL kwam hier laatst ook met een busje, Vito, elektrisch, "ja maar 150km en dan is ie leeg", lekker handig op het uitgestrekt platteland hier..
+2
John k
En dat in een tijd dat er een record aantal nieuwe benzine slurpende SUV en pick-up trucks worden verkocht hier in North America 😄
Nevergiveup
@John k Die moeten binnen 5 jaar allemaal in de schredder van Jo Biden heb ik begrepen 😁
+1
John k
@Nevergiveup what a sh#t show die liberalen......en maar geld printen......🤪
grös
@John k
Doen jullie ook no-till ?
John k
@grös nee. Waarom niet? Hogere opbrengsten op de manier zoals het nu gebeurd ( en drijfmest op het land brengen met no-till......not done)
marcsterreborn
@grös ja. Ivm rugklachten
George
Quote Reactie van @marcsterreborn:
ja. Ivm rugklachten

Die krijg jij geen . Van niks doen krijg je geen rugklachten.
weurding
@George is ie niet zo werklustig als Bart en Dirk?😃
George
Quote Reactie van @weurding:
is ie niet zo werklustig als Bart en Dirk?

Geen idee , maar linkse journalistjes krijgen niet gauw pijn in de rug van het werken.
weurding
@George aan hun bijdrages op te maken zeulen ze wel vaak een zware last mee...😏
George
@weurding
Nee die schrijven ze van zich af.
George
Ik lees net in de krant dat we als we genoeg maatregelen nemen we de wereld nog kunnen redden volgens klimaattiener Greta Thunberg. Gelukkig denk ik dan maar.😀
kanniewaarzijn
@George Het wordt tijd dat dat kind een gewoon puberleven gaat leiden. Of is ze daar te gestoord voor?
weurding
@kanniewaarzijn die gebruikt over 10 jaar alles wat verboden is... uit pure frustratie
George
Quote Reactie van @weurding:
ie gebruikt over 10 jaar alles wat verboden is... uit pure frustratie

Als ze er nog is.
George
@kanniewaarzijn
Die is gek gemaakt.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot olie , gas , ipcc en brandstof ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
80
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
3.488
TREFWOORDEN