Welk soort vet in automatisch smeersysteem

Wij hebben op onze hakselaar een beka automatisch vet smeer systeem staan wat voor soort vet word hier normaal in gedaan ? Nu zit er EP 00 in zover ik kan zien maar dat lijkt me aardig dun ?

Deel dit artikel

Reacties

redeagle14
@Henkkouters dat kan wel kloppen. EP2 vet is te dik voor zo'n systeem. Een Groeneveld 1 leiding systeem werkt ook met EP00 gaat prima, maar wel korte tijd interval aanhouden.
porschestandard
Staat vaak ook wel op de pot, er zijn systemen die ep2 gebruiken en systemen die ep00 gebruiken
hobbyboer
Wat geeft de drukmeter aan tijdens het smeren?
Als de druk heel laag blijft kan er wel wat dikker vet in, als de druk nu goed is gewoon hetzelfde vet blijven gebruiken.
(Denk ik, ik ben geen expert maar gewoon een simpele smeersysteemgebruiker)

Bij ons eerste systeem liep in het begin de druk wat hoog op en toen is ons geadviseerd om op dunner 00 vet over te stappen en heeft toen jarenlang goed gedraaid.
Het tweede systeem draaide wel mooi op ep2 vet.
porschestandard
@hobbyboer Ik zou er niet zomaar dikker vet in doen, dat heb ik ook wel eens meegemaakt(ja het dunne vet was op krijg je te horen) dan kun je het hele systeen nalopen om er dun vet in terug te krijgen.
Zelf een smeersysteem opgebouwt, de boer vult hem altijd met EP2 patronen gaat prima ( 2 pomps SKF)

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

De Nederlandse landbouwsector staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0