Brabantse nertsenkooien opgekocht door Russen nu fokken in Nederland verboden is

BEEK EN DONK - De kooien van Brabantse ex-nertsenhouders zijn in trek bij buitenlandse ondernemers. In Nederland is het fokken van nertsen sinds begin januari verboden, bedrijven in met name Oost-Europa en Rusland zien hun kans schoon.

Deel dit artikel

Reacties

+24
puntertje
Nou Animal Liberation Front, ik zou zeggen ga bij Poetin de zaak bezetten. Als jullie tenminste echte principes hebben. Of gelden volgens jullie voor Russische nertsjes andere normen dan voor Nederlandse?
de jonge
@puntertje en de nederlandse staat natuurlijk die het heeft verboden....
+4
avondrood
En zo gaat het ook met andere sectoren. Hier uitbannen en buitenland slaan hun slag. Weg sector en werkgelegenheid. Ruimte maken zeggen ze. oh oh trieste boel. Je wilt nog niet weten wat we eten uit het buitenland straks.
+4
Twentsch Land
De Nederlanders kunnen over een aantal jaren naar die oorden als gastarbeider 😬

@avondrood
weurding
@avondrood sprinkhanen, slakken, jkksoep
dewittemotor
@avondrood Jij wilt niet weten wat we nu al eten uit het buitenland.
Groot deel gebruikt rundsvlees in de horeca komt uit Australie/Brazilië .
Geen eis die wij hebben omtrent medicijnen, dierenwelzijn, hormoongebruik kennen ze daar.
van Ittersum
Alsof Nederland hierin de eerste in is.

Ff Googlen:

Van de site Animalrights (dat wel):

Een fokverbod van pelsdieren is ingesteld in de volgende landen: Groot Brittannië, Oostenrijk, Slovenië, Nederland, België, Kroatië, Macedonië, Noorwegen, Tsjechië, Servië, Bosnië en Herzegovina en Luxemburg. Molenaar: “In de meeste landen geldt er een uitfaseringsperiode zoals we die ook in Nederland en België kennen. Wat we gelukkig zien is dat al veel nertsenfokkerijen stoppen voor het totaalverbod in 2024 van kracht gaat.”
Twentsch Land
Pak dan anders door en verbiedt het dragen van bont ..... hier het land uitbannen en vervolgens bont importeren van landen waar dierwelzijn niet zo aan de orde is .....kan het niet anders noemen dan een schijnheilig gedoe !

@van Ittersum
+1
van Ittersum
@Twentsch Land klopt maar maar zo hypocriet zijn we zelf toch ook. Zeker 90% van al onze elektrische apparaten of delen zijn ervan zijn gemaakt door kinderen die onder onmenselijke omstandigheden leven. Maar dat is ver van onze bed....en hoever ga je in die relatie zetten.
Twentsch Land
Ver ...... kijk je kunt niet alles weten maar als ik weet dat b.v. Bepaalde merken kleding door kinderenarbeid of andere uitbuitingsvormen zijn gemaakt koop ik het bewust niet ..... geld ook voor elektrische apparaten voor zover mogelijk ..... hier in huis is het meeste van Duitse merken die ook in Duitsland zijn gemaakt ...... maar altijd helemaal voorkomen is niet vanzelfsprekend.

@van Ittersum
weurding
@Twentsch Land denk je gaat je verbazen dat veel van de componenten toch uit lagelonenlanden komen
Twentsch Land
Ja dat is zo .... alles is niet te voorkomen ....

@weurding
+1
Bekkink
@weurding als we het niet meer kopen uit lage loon landen, hebben ze daar helemaal niks meer te vreten. Zo kuj ook redeneren
van Ittersum
@Bekkink "zonder uitbuiting geen rijkdom"
Twentsch Land
Alles heeft zijn grens.

@van Ittersum
+1
weurding
@Bekkink begrijp me niet verkeerd, niks op tegen, maar kip waar het botje tussen de filets in nl verwijderd is krijgt ook de naam nl product, komt toch verder weg
van Ittersum
@Twentsch Land Made in Germany is niet meer dan een vertaling van: in elkaar gezet in Germany.
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
in elkaar gezet in Germany.

Nou dat is niet met alles zo.
van Ittersum
@George idd, dus laten we nou niet hypocriet doen over Fair Trade..
JohnDeere7serie
Nou dan zullen ze in oost europa en rusland wel snel een groot probleem krijgen met corona besmettingen. Of toch niet.... 😞
+1
Productie wordt inderdaad verplaatst,hebben we te danken aan een stel hersenlozen in de eerste en tweede kamer die altijd verzekerd zijn van een vast inkomen.
jan w
Dan wordt het ook hoog tijd , dat er een aantal partijen met die kooien meeverhuizen. Kunnen ze in Rusland helpen bij het opbouwen van de kooien en dan weer proberen een eind aan de russische nertsenfokkerij te maken. Poetin wil ze daar vast wel bij helpen.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot rusland , nertsen , fokken en donk ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!