Van auto’s en droomvakanties tot kippen en koeien: lijpe lokkertjes in de vaccinatiecampagnes

Auto’s, droomvakanties en geldprijzen maar ook levende kippen en kalveren en kortingen in winkels en restaurants. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het wordt wel ingezet als lokkertje voor een vaccinatie tegen het coronavirus. Hieronder een greep uit de bonte mix.

Deel dit artikel

Reacties

+2
Spuit11
Als je hier intuint verdien je miss ook maar beter een spuitje.
+3
@Spuit11 Het probleem is dat men blijft verzwijgen erbij te vertellen dat alle spuitjes een experiment is . Moderna tot december 2022 . Pfizer / BioNtech tot december 2023 . Jansen tot 1 januari 2024 . Astra / Vax tot 31 maart 2024 .
+4
Grasbaal
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
dat alle spuitjes een experiment is

Wat hadden ze dan moeten doen?, wachten tot het 2024 is?, voor wachten en uitvoerig alles testen was helaas geen tijd.
+5
kanniewaarzijn
@Grasbaal Dat is wat anders dan verzwijgen. Mensen hebben recht op die informatie, dan kunnen ze zelf een keuze maken.
+2
Boerbakje
@kanniewaarzijn juist de waarheid!
+1
@Grasbaal De waarheid vertellen . Nu is men al zeer bezorgd over de Delta variant , want deze is wel 60 % besmettelijker dan de griep van vorig jaar wordt nu al gemeld .
Daar vorig jaar geen griep was kunnen we dat dus 0 zetten , daardoor kan deze variant geen 60 % besmettelijker zijn .
Daarnaast de symptomen van deze Delta variant is : hoofdpijn een dikke snotneus of loopneus en keelpijn . Dit was voor heen de griep symptomen nu Delta .
+1
Grasbaal
@Hans is Hobby boer Als je iets wilt verkopen aan de grote massa dan is je communicatie heel belangrijk anders "verkoop" je niets. Met onnodig bang maken kom je dan zeker niet verder.

Maar sommige mensen zijn echt niet te overtuigen: gids.tv/video/351240/…
+4
@Grasbaal Die communicatie voor deze Gentherapie is 1 richting en dat is prikken en prikken volgen de Jonge , want dan komen we eruit . Als ik dan hoor van de Jonge richting de jongeren die moeten gevaccineerd worden van 12 t/m 17 jaar en dan reclame maken voor Jansen . Ja jongeren kunnen er dan op uit , want dan kunnen ze dansen met Jansen . Mijn mening hierover deze Hugo de Jonge die moeten ze per direct opsluiten , deze kleuterklasleraar is levens gevaarlijk .
+3
de Tank
@Grasbaal dat je hier nog energie in steekt😏
+1
@de Tank Dat jij er geen tijd in wilt steken nadat jij bent gevaccineerd en nu een proefkonijn bent voor de big pharma is niet mijn probleem . Wij proberen feiten op tafel te leggen die anderen verzwijgen . Dat er al meer dan 12000 mensen die al deze dubbele doses Gen Therapie gekregen hebben in Israël nu positief getest zijn zegt ook genoeg . De laatste bericht uit het ziekenhuis in Marseille waar Docter Raoul werkzaam is liggen daar al meer dan de helft van de patiënten [ bijna 400 patiënten ] met het vaccin in het ziekenhuis en daar zijn al 8 mensen van gestorven .
+4
Boerbakje
@Hans is Hobby boer Als je de prik(en) eenmaal hebt gehad is het voor de gemoedsrust maar beter om de waarheid over de prikjes niet voor waar aan te nemen.
Uiteindelijk zal de toekomst uitwijzen wat de echte gevolgen zijn.
Dat het experimenteel is is in ieder geval wel zeker.
+1
slagakker
@Hans is Hobby boer Maar je wilt natuurlijk wel vooraan staan als je opgenomen moet worden met het covid virus en geen lucht meer krijgt.Dat wil dus zeggen gewoon dood gaan als je het krijgt. Prima is ook een keus.
+2
arjanvw
@slagakker het is niet zo dat je dood gaat als je corona krijgt. Heb het zelf gehad en leef ook nog... Ik heb Corona altijd serieus genomen, maar het vaccin niet. Er is simpelweg te weinig bekend over wat het effect is over 3 of 5 jaar, zelfs op korte termijn is nog lang niet alles bekend. Er wordt ook niks naar buiten gebracht als er wat fout gaat, of mensen overlijden na het vaccin. Heb een bekende in Zuid Afrika, je hoort er niks over, maar is één drama met mensen die geprikt zijn... Ik wacht liever nog even, heb immers al antistoffen..
+1
@arjanvw In Amerika is een gezonde jongen van 13 jaar overleden binnen 12 uur nadat hij het gevaccineerd is , gestorven door Myocartine , dat vanwege het vaccin .
Lambert1
@Hans is Hobby boer
Das nie best echt niet !!
Maar er gaan geen jongeren dood aan corona ?
+1
@Lambert1 Wel aan het vaccin .
Lambert1
@Hans is Hobby boer
Zeg jij
Man hou toch op met spelt in hooiberg zoeken daar word je moe van
Je lijkt ook wel zo n wappie je houd nooit op je zit al maanden te stangen tegen vaccinatie
Is prima als je t niet wil , maar het valt op dat dr voorstanders ( veruit de meeste) niet hoort
Maar de tegenstander. Poe !!!
Wat een werk
Maar cijfers spreken voor zich !
Ga verder niet in discussie met je
grös
@Lambert1
Hoe weet je dan wie er voorstanders zijn? Ik kan er maar 3 opnoemen, Hugo, Mark en Huub.
En wat is een tegenstander, iemand die kritische vragen stelt of zich afvraagt waarom nu 12-jarigen gevaccineerd moeten voor een voor hen onschuldig virus ?
+1
Leo,s vriend
@Hans is Hobby boer jij bedoeld myocardinfarct zeker? dat is eigenlijk gewoon de wetenschappelijke benaming van een hartinfarct, en ja, dat is wereldwijd de grootste doodsoorzaak bij mensen, en helaas gaan daar ook jongeren aan dood.
Ken hier de afgelopen 20 jaar 2 jongens van die leeftijd die zo dood neervielen. helaas.
Op zoveel miljoen jonge Amerikanen die geënt worden zal er ook wel 1 aan een hartinfarct doodgaan binnen xx uur na enting, is dat toeval, of gevolg van enting?
@Leo,s vriend Is toe gegeven dat het van het vaccin gekomen is .
+2
grös
@Leo,s vriend
In Nederland ook meer als 400 doden door het vaccin, kun je zeggen, 'die mensen waren anders een week later ook wel dood gegaan', maar dat is met Covid-19 ook zo. Gewoon de ouderen en risicogevallen vaccineren en wie ook nog maar meer wil, maar nu kinderen van 12 ??
In Urk is de vaccinatiegraad ik geloof rond de 20% bij 60+ ers, en als die nou massaal in het ziekenhuis belanden of bij bosjes neervallen, ja wel veel besmettingen daar, maar schijnbaar worden ze er niet echt ziek van.
En dan de -ik laat me vaccineren dan mag ik naar een festivalletje- jongeren, ik ken er genoeg, en die kregen even de deksel op de neus want hun festival ging toch niet door ondanks dat er bijna niemand in het ziekenhuis beland, nee mensen zijn bang dat ze met een code rood niet op vakantie naar verre landen mogen...
Hoe is het trouwens met de Mexicaanse griep ? Want ik ben ook daartegen niet gevaccineerd, maar dat was toen ook zo ineens verdwenen, terwijl lang niet iedereen gevaccineerd is. Reken maar dat het virus gewoon verzwakt is (gemuteerd) en zo zal het met Corona ook gaan.
Farmer_
+2
arjanvw
@Grasbaal Dan hadden ze idd moeten wachten, of erbij vertellen dat je proefkonijn bent.. dan kan je voor jezelf een keus maken wat je zwaarder vind wegen.
+4
Farma_boerke
@Hans is Hobby boer dat is niet correct. De titel emergency use authorization betekend niet dat het experimenteel is.
Alle onderzoeksfases die nodig zijn zijn afgerond en er is een nut/risico afweging gemaakt. Alle documentatie hiervoor is aangeleverd aan de autoriteiten en terug te vinden op de website van de EMA.

Het is nog niet finaal goedgekeurd, omdat hiervoor ook alle productiefabrieken moeten worden gecontroleerd en dat lukt mede agv corona nu niet. Dat loopt vanaf grondstof tot en met eindproduct. Dat is een lange periode die we nu obv vertrouwen (voor bestaande bedrijven) en nacontrole doen. Ook hier komen de misstanden boven, zo heeft J&J 60miljoen dosis moeten vernietigen omdat er twijfels zijn over kwaliteit.

Het feit dat er nu bijwerkingen worden gevonden duidt erop dat het systeem voor de registratie vrij goed werkt (niets is perfect). Doordat de bijwerkingen zeldzaam zijn zie je ze pas bij grootschalig gebruik van de vaccins, normaal duurt dit jaren echter nu maar maanden voordat ze boven komen. Veel van de bijwerkingen (stolling, hartritme) kunnen we behandelen nu we ze herkennen.

Een ieder moet zijn eigen afweging maken, het is niet verplicht! Daarbij moet je het risico wat je loopt op complicaties agv corona (icm omzetverlies, inhuur ed) afwegen tegen het geringe risico op vaccin bijwerkingen. Er zijn inmiddels ca 3 miljard prikken gezet wereldwijd.
diezel
@Farma_boerke
Voor de objectiviteit is het in ieder geval wel fijn dat je zelf meldt dat je in loondienst bent van...... Big Pharma. 👍

ibb.co/KqRcfzD/
+1
Farma_boerke
@diezel Daar maak ik ook geen geheim van, dat betekend ook dat ik wel enige vorm van inhoudelijke kennis bezit en niet alleen wat aanpruts 😀

Gelukkig staat het eenieder vrij om te doen wat hij/zij het beste vind, maar zorg dan dat je ook goed geinformeerd bent.
grös
@Farma_boerke
Het gaat hier echter niet om een gebruikelijk vaccin, maar om MRNA of Vector vaccins, en het verschil weet ik niet precies, maar het is wel een nieuw soort vaccin sinds een paar jaar dus om het zo gauw in te zetten, ik snap het doel als de zorg ontlasten, maar het is nog steeds een nieuw soort vaccin, en nu willen ze er zelfs kinderen van 12 mee inenten, dat lijkt me wel wat overdreven, groepsimmuniteit is er volgens de WHO al bij een vaccinatiegraad van 70% .
Nevergiveup
@grös die 70% zitten we zitten langzaam aan al , nog paar weken denk.

40% 2 x gevaccineerd, 20% 1 x gevaccineerd, ca. 2 miljoen covid gehad, dat overlapt gedeeltelijk met gevacineerden.

Dus dan zijn we klaar en kunnen we helemaal los ..... Toch 🤔
diezel
Quote Reactie van @Nevergiveup:
Toch

Nederland koopt nog 60 miljoen vaccins, want corona is een blijvertje.....
parool.nl/nederland/…
arjanvw
@grös daarom zie je nu ook wat er gebeurt om de jongeren aan het vaccin te krijgen. Eerst wordt de vrijheid weer grotendeels terug gegeven en nu blijkt dat de vaccinatiebereidheid te laag is onder die groep en wordt de uitgaansgelegenheden weer dicht gegooid... het gaat duidelijk niet om de immuniteit maar om het vaccin. De jongeren die corona krijgen , worden even ziek maar komen niet in het ziekenhuis. Bovendien zorgt het vaccin er niet voor dat het niet verder doorgeven wordt, als je gevaccineerd bent kan je corona nog stééds bij je hebben en doorgeven.
+4
@arjanvw Door code rood af te geven ligt weer heel de uitgaansleven weer op de kont . Wat ik mij af vraag waar zijn de gevaccineerden die nu moeten opstaan om hun vrijheid terug te eisen , waar zijn de Arie's en tanks , die hoor je nu ook niet op de trommel slaan van wij zijn gevaccineerd . Of zijn deze flappies zo noem ik ze maar , bang dat ze een snotneus krijgen .
Kom en ga demonstreren voor jullie vrijheid als gevaccineerde en anders zijn jullie net zo 2 de rangs burger als de niet gevaccineerde mensen .
de Tank
@Hans is Hobby boer in tegenstelling tot de wappie past de slachtofferrol mij niet. 😜
Farma_boerke
@grös deze vaccines zijn niet heel erg nieuw, de sector werkte er al heel lang aan. Met Sars en Mers hebben we veel kennis opgedaan maar niet toegepast (spike eiwit), hierdoor hadden we een enorme kennisvoorsprong (gelukje).
Deze vaccins gebruiken het lichaam zelf om 1 eiwitje tot expressie te brengen itt het virus wat alles maakt om zichzelf te vermenigvuldigen. Men heeft dus 1 productiestap overgeslagen het kweken van cellen buiten het lichaam om de eiwitten te maken (gevacccineerde is productievat). Slim.
Rna leeft slechts kort en breekt snel af (ca 10 dagen) en dan stopt de productie ook.
+1
Lambert1
@Hans is Hobby boer
Als ik jou was zou ik in urk gaan wonen
Of je aansluiten bij viruswaanzin 😂😂
Man man wat ben jij bang voor een spuitje !!
+5
Spuit11
@Lambert1 wat is er mis met Urk?
Of ben jij ook zo iemand die meegaat in het frame van die "domme, ouderwetse christelijken".
Zij hebben nog westerse en conservatieve waarden in hun lijf. Ze laten zich de wet niet voorschrijven door een popie jopie met belachelijke schoenen. Of een liegende, bedriegende minister-president.
Lambert1
@Spuit11 er is helemaal niets mis met urk hoor ( hardwerkende mensen ! )
Vind het alleen lachwekkend dat hij gigantische zoekt naar alles wat maar negatief is over het enten wat een werk ( en ozin)
Dus ik stook hem wat op 😉
+3
Spuit11
@Lambert1 ok. Dat mag😉
De redenen om het niet te nemen zijn eindeloos maar de hoofdreden is dat het wordt gebruikt als chantage middel. Alleen daarmee kun je "je vrijheid" terug kopen. Echt... hoe halen ze het in hun botte harses
Lambert1
@Spuit11 daar zit wel wat in ja wat je zegt

Het is wel zo dat de hele wereld dit hele gedoe echt niet doet omdat ze er belang bij hebben
Dit kost echt heel veel geld
Ze doen het wel om de mensen te helpen
Alleen gaat het soms wel heel apart

Maar gelukkig is ieder vrij om te doen wat ie wil hier in nl ( enten bedoel ik )
+3
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Lambert1:
is ieder vrij om te doen wat ie wil hier in nl ( enten bedoel ik )

Nou....niet echt. Als je je niet laat vaccineren staan daar op verkapte manier wel degelijk sancties tegenover. Het heeft zoals gewoonlijk weer een hoog "als jij niet doet wat ik zeg" gehalte. Echte vrijheid is er allang niet meer in dit land.
Lambert1
@kanniewaarzijn
Ik ben ook niet gevaccineerd
Maar ik bedoel alleen maar te zeggen
Dat de tegenstander van het vaccin moord en brand schreeuwt en alles op alles zet om een ander om te praten om niet te doen
En onwijs zoekt naar een speld in hooiberg om maar een reden te vinden
Nou ik denk dat ik me tegen het najaar laat vaccineren ( vind ik de beste tijd )
Maar iedereen is vrij om te doen wat ie wil
Ik zal er mee stoppen
Maar vond het wel grappig
Tegenstanders zijn direct op de kast
de Tank
Quote Reactie van @Spuit11:
Ze laten zich de wet niet voorschrijven

doen ze liever bij een ander
Boerbakje
@Lambert1 En jij bang als je het spuitje niet neemt?
Lambert1
@Boerbakje heb nog geen spuitje gehad hoor
Maar ben er ook niet op tegen
@Lambert1 Ik woon er niet op Urk , maar vishalen in het verleden wel , is lekker gezond .
kanniewaarzijn
AZ wordt niet meer gebruikt in Nederland. Maar ze sturen het spul wel naar Suriname!
+2
Vdejong
@kanniewaarzijn het nieuwe kolonialisme. Moeten we daar ook weer excuses voor maken.
Melkmeisje
@Vdejong nu klopt jouw bewering ook niet.
Vdejong
@Melkmeisje nep nieuws dus.
Melkmeisje
@kanniewaarzijn dat wordt nog gebruikt hoor.
kanniewaarzijn
@Melkmeisje Volgens mij niet. Nu alleen nog Pfizer en Moderna.
+1
labella
@kanniewaarzijn mijn zwager heeft astrazeneca afgelopen week nog gehad en hij zit niet in Suriname
+1
duitser
@labella natuurlijk wordt az nog wel gebruikt. Weet je wie daar een topman is?
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @labella:
afgelopen week nog gehad

Is dat dan niet de 2e prik? Die doen ze nog wel uiteraard.
labella
@kanniewaarzijn ja, de 2e prik
Grasbaal
Zo’n zeshonderd vissers uit Urk kunnen zaterdag zonder afspraak een coronavaccinatie halen. GGD Flevoland heeft de vaccinatielocatie in een sporthal aan de Vlechttuinen die dag speciaal voor hen gereserveerd.

nieuws.nl/algemeen/20210705/…
+1
Farmer_
@Grasbaal Ben benieuwd hoeveel er op komen dagen.
kanniewaarzijn
@Farmer_ Niet veel.
Grasbaal
Quote Reactie van @Farmer_:
Ben benieuwd hoeveel er op komen dagen.

Quote:
Bij de vaccinatie-actie op Urk hebben 260 mensen zaterdag een prik gehaald tegen corona. Onder hen bevonden zich 70 Urkers. Verder gaat het om arbeidsmigranten en vissers uit de Filipijnen. ,,We zijn best tevreden, maar meer is altijd beter’’, laat de GGD weten.
destentor.nl/urk/…
+1
demelkboer
@Grasbaal

coronadashboard.rijksoverheid.nl/gemeente/GM0184/…

tot zover covid in het slechtst gevaccineerde stukje nederland
+3
demelkboer
@Grasbaal iedereen op Urk is toch allang dood ? Lijken drie hoog langs de straat kant. O nee toch niet. Zie coronadashboard.
Farmer_
@Grasbaal
+1
sorry

kanniewaarzijn
@sorry Proest....😬
+3
Vandaag was er in de kamer de stemming of covid 19 de status A krijgt of niet , dat de IFR getal 0,15 heeft vergelijkbaar als de stevige griep . Wordt het een A status dan kan op elk moment een lockdown ingevoerd worden , eventueel avondklok , eventueel beperkt reizen bijvoorbeeld alleen in jou gemeente of provincie en welke gekkigheid dan ook . De stemming was 103 stemmen voor en 26 stemmen tegen de A status . De dictatuur is nu bevestigd in Nederland .
arjanvw
@Hans is Hobby boer zijn we mooi klaar mee....
+2
Grasbaal
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
De stemming was 103 stemmen voor en 26 stemmen tegen de A status . De dictatuur is nu bevestigd in Nederland

Hoe democratisch wil je het hebben?.
Boerbakje
@Grasbaal Wat Hans zich afvraagt is of deze 2e kamerleden hun werk zonder last hebben kunnen doen.
Als je met je nuchtere verstand naar de directe gevolgen van covid kijkt hoort deze niet op lijst A.
Om de impact voor de bühne te vergroten heeft men de gevolgen van de maatregelen en van het virus op een hoop gegooid.
Terwijl de gevolgen van de maatregelen beleid politieke keuzes zijn.

google.com/search/…

Dit filmpje geeft heel mooi aan hoe een discussie over de inhoud hier over omzeild wordt.
+2
Grasbaal
Quote Reactie van @Boerbakje:
Als je met je nuchtere verstand naar de directe gevolgen van covid kijkt hoort deze niet op lijst A.

Dat ben ik (en vele anderen) niet met je eens.
+1
Farma_boerke
@Hans is Hobby boer Nld gaat niet over de status, dat is de WHO, stemming voor de bühne/achterban. Je kunt hooguit de WHO negeren na de stemming, maar daar veranderd de status niet van.
@Farma_boerke De WHO heeft de norm de IFR getal allang naar beneden bij gesteld naar 0,15
Farma_boerke
@Hans is Hobby boer IFR is niet de enige maatstaf welke men hanteert voor klassificatie, maar of dit werkelijk op A hoort, geschiedenis zal oordelen.
+1
@Farma_boerke Ach het maakt ook niet zoveel uit , Sarscov 19 is al verdwenen , we hebben nu te maken met mutanten en elke mutant is lichter van aard als de vorige . De zwaarte van de mutanten zal ook steeds kleiner worden . De Delta is ook niet meer dan hoofdpijn een dikke snotneus met keelpijn en daar hoef je geen prikje voor te halen . Vroeg naar bed met inname van een hete grog en dan ben je er zo weer erbij .
+1
Boerbakje
@Hans is Hobby boer het gaat al lang niet meer om de zwaarte van de symptomen of de hoogte van de mortaliteit.
Het gaat om de zwaarte van de maatregelen en zolang de mensen leven met het idee dat de maatregelen komen door het virus ipv beleid zal dit niet stoppen.
demelkboer
Rinke van den Brink is de wappie van de NOS.

(klik om te vergroten)

sorry

+2
anonymous_290
@sorry Helaas werkt het financieringsmodel van de zorg zo dat je altijd een te kort moet creëren om een hoger budget te ontvangen.
En als je alles netjes kunt verwerken binnen de huidige capaciteit en budget dan wordt je gekort omdat je het zo goed doet.
(r)overheids systeem.
sorry
@anonymous_290 30000€ voor iedere covid patient...?
Vanmorgen op de telegraaf heeft de hoofd van de WHO gesproken op de congres in Tokio . Tedros de grootste crimineel van zijn eigen land maar hoofd van de WHO , heeft gezegd dat , deze pandemie is een test en deze wereld heeft gefaald voor deze test .

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot kippen , kalveren , vaccinatie en coronavirus ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!