Covid-23 uit een Gelderse stal? 'De veehouderij is een tikkende tijdbom'

Een tikkende tijdbom is het volgens deskundigen, het gevaar van het ontstaan van een nieuw verwoestend virus in een stal in Gelderland of elders in Nederland. Nu het RIVM aan het onderzoeken is of een nieuwe zoönose misschien de oorzaak is van het hoger aantal longontstekingen in de omgeving van geitenstallen, dringt zich ook de vraag weer op hoeveel risico er kleeft aan al die andere dieren in de veehouderij in onze provincie.

Laatste  |  

Reacties

+2
Frans Z.
Gaan we weer.
+2
Detukkeroettwente
Gaan ze weer !!!
+1
Groen1
groeier
@Groen1

Wat een op hol geslagen bangmakerij, ze praten je een tsunami van ziektes aan 😂 😂
+1
demelkboer
Terwijl de geitenhoudrij groeit neemt het aantal Q koorts melingen sinds 2008 heel hard af. Vorig jaar 7 dit jaar tot nu toe 3

rivm.nl/q-koorts/
adriaan33
@demelkboer Q koorts kwam vooral van kinderboerderijen.
demelkboer
@adriaan33 klopt Brabants dagblad gaf in 2020 al aa dat kinderboerderij en bijna niet vaccineren tegen q koorst
+3
casev
Het is tegenwoordig blijkbaar in de mode om de veehouderij/landbouw in een artikel of programma volledig zwart te maken, zonder ook maar 1 seconde iemand vanuit die landbouw met een tegenwoord te laten geven. Dat deed rutger van powned deze week, en nu dit weer. Hoeveel journalisten eten er wel niet uit die ruif van thiemen en ouwehand?
Jaap40
@casev die ruif komt waarschijnlijk uit de vega industrie.
fons-michielsen
@Jaap40 of via de postcodeloterij
+9
labella
Dieren zijn niet het probleem maar de mensen die de hele wereld over reizen en allerlei ziektes meeslepen. Als die niet naar China waren gereisd hadden wij hier nu geen corona gehad!
+1
cornelissen
@labella Volgens china is het virus niet in china ontstaan, waar dan wel ? Marion Koopmans is er met
haar onderzoek ook niet veel wijzer geworden, viel natuurlijk ook wel te verwachten in china
+1
@cornelissen Dat Marion Koopmans als veearts daar rond gelopen heeft voor onderzoek en niets gevonden heeft het zei zo .
Dat het virus uit het lab van Wuhan komt is voor 100 % zeker .
Daarnaast is in Amerika een onderzoekscommissie aan het werk en die heeft afgelopen week onder leiding van Rand Paul senator van Kentucky Dr. Fauci aan de tand gevoeld inzage van de belangen in de laboratorium van Wuhan .
Dr . Shi Zhengli onderzoeker aan de instituut of virologie van Wuhan heeft de naam van Dr. Fauci op de lijst van NIAID gezien die investeren in onderzoeken naar een supervirus .
Dr. Fauci heeft in 2019 3,7 miljoen dollar geïnvesteerd in deze laboratorium naar onderzoek naar een nieuwe virus met een mortaliteit van 15 % dit zou dan 45 miljoen levens moeten kosten .
Nu Sarscov 19 daarna is gekomen heeft het gelukkig maar een mortaliteit van 1 % en heeft het tot nu toe maar 3 miljoen mensenlevens gekost en dan grotendeels mensen in de oudere categorie met onderliggende ziektes .
+2
Zwaagdijk
@Hans is Hobby boer ik denk dat je gelijk heb. Maar arie j en vele anderen zeggen dan dat je wappie ben. Biologische wapens zijn veel erger als chemische.
Jawis
@Zwaagdijk je neemt arie toch niet serieus???? Die ambtenaar zit de boel hier wat op te naaien..
labella
@Hans is Hobby boer ik denk ook dat het virus uit dat lab komt maar dat zullen ze nooit toegeven.
@labella Heb zojuist de meest verwijderde docu van deze moment gezien !
Corona op zoek naar de waarheid ...
Deze staat op BLCKBX.TV , het is in het Duits gesproken maar in het Nederlands ondertiteld .
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
r in het Nederlands ondertiteld .

Die ondertiteling mis ik even....
+1
@kanniewaarzijn Ik heb hem gezien met dubbele ondertiteling , in het Duits en Nederlands .
+1
kanniewaarzijn
@kanniewaarzijn Dank je Diezel! Ik heb het op tijd opgepikt.
+6
Grasbaal
Quote Reactie van @Hans is Hobby boer:
Dat het virus uit het lab van Wuhan komt is voor 100 % zeker

Quote:
Als u verder wilt vertellen
Iets wat iemand u vertelt,
Doe het niet. Ga er eerst mee
Door drie poorten heen van goud.
Is het waar? Staat op de eerste.
Is het nodig? Vraagt poort twee.
Bouwt het op? Vraagt u de derde,
Antwoord eerlijk op mijn vraag.
Kan het door die drie poorten gaan?
Dan mag het over uw lippen gaan.

De 5 meest krankzinnige complottheorieën over corona:
webcache.googleusercontent.com/search/…

Ja, en uiteraard wil ik ook gevaccineerd worden, we moeten er vanaf. 25 mei mag ik mijn prikje halen: ggdghor.nl/actueel-bericht/1963-1964/
+1
de jonge
@Grasbaal je kunt er toch haast niet om heen dat als je eerlijk kijkt naar de gebeurtenissen de ""wappies"" het toch behoorlijk bij het goede eind hadden... of had jij ze niet ook voor wappie verklaard toen ze een dik jaar geleden al verkondigden dat er straks vacinatiepaspoorten aan zaten te komen en de groep die niet wilde doen van wat word opgedragen minder vrijheiden zouden gaan krijgen.
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @de jonge:
toen ze een dik jaar geleden al verkondigden

Ik heb gerust ook mijn vraagtekens over bepaalde maatregelen, maar wie had vorig jaar rond deze tijd kunnen denken dat het allemaal nog veel erger zou worden met wereldwijd overvolle ziekenhuizen en veel doden.

Waar ik nu bang voor ben is dat door de vliegvakanties we in augustus weer in dezelfde ellende komen. Maar gelukkig zijn er dan wel veel mensen gevaccineerd en loopt het hopelijk niet zo uit de hand als vorig jaar.
+4
labella
@Grasbaal dan slepen de vakantiegangers nieuwe varianten deze kant op waar het vaccin minder of niet tegen werkt en zit je volgend winter weer opgehokt.
weurding
@labella juist
Grasbaal
Quote Reactie van @labella:
dan slepen de vakantiegangers nieuwe varianten deze kant op

Persoonlijk maakt het mij niet uit om 1 of 2 jaar niet te reizen naar het buitenland, maar andere mensen denken daar weer anders over.
+1
kanniewaarzijn
@Grasbaal Schijnt tegenwoordig de eerste levensbehoefte te zijn.
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @labella:
nieuwe varianten deze kant op waar het vaccin minder of niet tegen werkt

Medisch microbioloog Van der Zeijst legt uit dat de vaccins tegen alle varianten van het virus werken. „Vaccins werken over het algemeen minder goed tegen de Zuid-Afrikaanse variant, maar ook in dat geval ben je beter beschermd wanneer je wél gevaccineerd bent dan wanneer dit niet het geval is.”

Meer: noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210517_46492140/
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @labella:
nieuwe varianten deze kant op waar het vaccin minder of niet tegen werkt

De coronavaccins die tot dusver goedgekeurd zijn, werken goed tegen alle bekende varianten van het coronavirus, inclusief de variant die momenteel veel rondgaat in India. Dat zegt Hans Kluge, regionaal directeur in Europa namens de gezondheidsorganisatie WHO.: nu.nl/coronavirus/6134487/…
j h p
@Grasbaal Tegenwoordig met heel veel hele grote financieele belangen is de vraag, wie wordt er beter van ook wel nodig.
+2
Farmer_
@Grasbaal Het klopt wat Hans is Hobby Boer zegt, heb de ondervragingen van oa senaat en Rand Paul ook gezien op youtube, dat is geen complot, je schrikt ervan wat getuigen daar melden, dierproeven op het vaccin waren gestopt omdat ze stierven.
+2
Grasbaal
Quote Reactie van @Farmer_:
je schrikt ervan wat getuigen daar melden, dierproeven op het vaccin waren gestopt omdat ze stierven.

Ja, ja en de mensen die nu hun prikjes hebben gekregen sterven nu massaal.... kijk om je heen en je ziet dat het in de landen waar het goed gaat met de vaccinaties ook goed gaat met het aantal zieke en overleden mensen.

Heb jij je prikje ook al gehad?
+2
Farmer_
Quote Reactie van @Grasbaal:
Heb jij je prikje ook al gehad?

Nee, wil t ook niet hebben, en ja er sterven sommige mensen aan dat spul, dat is ook bekend.
Albert Altena
@Farmer_ Nooit in het verleden ook maar ergens tegen ingeënt en evt. je kinderen?
+2
weurding
@Albert Altena vanavond een meid op het nieuws met op haar manier gegronde twijfels... echter tattoos op arm zo groot als een olievlek en ze zal ongetwijfeld wel vaker ergens geprikt zijn 😄
+1
Farmer_
@Albert Altena Met getest vaccin wel , kinderen ook, maar geen tijdelijk toegelaten genetisch gemanipuleerd vaccin waar weinig van bekend is.
+1
slagakker
@Farmer_ Maar als je het echt krijgt en geen lucht meer krijgt wil je natuurlijk wel naar het ziekenhuis. Arroganter kan het niet worden. Dan ook een flinke kerel zijn.
@Grasbaal Over dat prikje en de gevolgen daarvan : er zijn nu wel steeds meer mensen die opgenomen worden in ziekenhuizen ook op de IC met corona die al 1 dan wel 2 x gevaccineerd zijn .
Mijn vrouw heeft al aangegeven aan haar cheffin dat ze bloed onderzoek op T cellen wil doen nadat ze al 2 x gevaccineerd is . Ze wil weten als er al antistoffen is gemaakt zo ja of nee .
De cheffin heeft gezegd dat ze zal overleggen met de dienstdoende arts en dit zal binnen kort gedaan worden op kosten van haar werkgever ziekenhuis .
+2
demelkboer
@Hans is Hobby boer vorig jaar mei ging het ook hard naar beneden met de ziekenhuis opnamen toen geen vaccin
@demelkboer Natuurlijk weten we dat het griepseizoen eindig is , de zomer is in aantocht , al is de temperatuur er nog niet naar .
Gisteravond kwam mijn vrouw met de mededeling dat de cheffin op de afdeling covid had ondanks het vaccin . Hiermee zie dan toch dat een covid vaccin niet helpt .
+2
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Farmer_:
dierproeven op het vaccin waren gestopt omdat ze stierven.

Dat is toch ook de reden dat ze dierproeven doen?
Iets ontwikkelen, testen, testen, testen, dan dierproeven, weer verbeteren indien nodig, dan met lager risico testtraject op mensen, dan goedkeuring aanvragen, en middel op de markt brengen.

Zo wordt alles ontwikkeld, of denk je dat Mercedes een nieuw type auto uit de computer tovert, en morgen op de markt brengt? nee, daar wordt ook uitentreure getest, weer gesloopt, opnieuw begonnen, en weer getest.

Heb ooit eens gezien hoeveel prototypes van een landbouwmachine weer gesloopt worden na test.
+1
weurding
@Leo,s vriend eindgebruikers kennen dat ook.... slopen😉
+1
Leo,s vriend
@weurding Eh, ja, maar dan anders....................
Heb ooit eens een prototype houtversnipperaar (groot model) met snijbrander uit elkaar gehaald, dag werk, voor je gevoel , zonde.
demelkboer
@sorry tot nu toe lijken als complot theorieën uit te komen 😉. De Nederlandse virologie zit ook vuist diep in dit soort experimenten. In 2009 is hier immers het vogelgriepvirus opgewaardeerd

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot nieuw , hoeveel , stal , veehouderij , rivm , virus , nederland , dieren , vraag , gelderland , uit en weer ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
46
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
6.723