’Boeren zijn de oplossing, niet het probleem’

De landbouw zit in het verdomhoekje. Discussies over het inperken van zowel de veestapel als land (’koeien of huizen’), beloven niet veel goeds voor de boeren. Dirk Bruins stelt dat in die discussies foutieve cijfers worden ingebracht waarmee boeren worden weggezet als boeman.

,,Water is belangrijk voor ons allemaal. We hebben het immers nodig om te kunnen leven. Zo gebruiken boeren en tuinders water om eten, drinken, bomen en planten te maken voor ons allemaal. Nu vers water de laatste jaren schaars lijkt te worden, is het belangrijk dat we zo goed mogelijk met ons water omgaan. Nederlandse boeren en tuinders zijn daar heer en meester in.

Wat ik jammer vind is dat boeren en tuinders in de discussie over water steeds weer als boosdoener worden weggezet. Afgelopen zondag nog meldde het tv-programma Waterman dat boeren 15.000 liter water nodig hebben voor een kilogram rundvlees. Een GroenLinks-Kamerlid pakte dit gretig op en tweette ’15.000 liter water is nodig voor 1 kg rundvlees, leert de #waterman’.

Maar de waarheid is dat dit niet het eerlijke verhaal is. De waarheid is dat Nederlandse boeren en tuinders als geen ander goed omgaan met water. De waarheid is dat boeren en tuinders als geen ander voor onze aarde zorgen. Dat doen zij niet voor zichzelf, dit is namelijk belangrijk voor ons allemaal.

Reacties

pa
Afgelopen zondag nog meldde het tv-programma Waterman dat boeren 15.000 liter water nodig hebben voor een kilogram rundvlees. Een GroenLinks-Kamerlid pakte dit gretig op en tweette ’15.000 liter water is nodig voor 1 kg rundvlees, leert de #waterman’.

Ben ook van mening dat het niet klopt! Het probleem lijkt me om met een beter en op feiten gebaseerd verhaal te komen. Zeggen dat we" tegen zijn omdat we tegen zijn" zal helaas niet werken
+2
BertK
@pa

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
Albert Altena
In steden heeft men iets nieuws bedacht.
Tegeltje wippen!!!!!!
Dit om meer ruimte te creëren waar bij hevige regenval het water kan wegzakten.
Dit om blanke straten en ondergelopen kelders te voorkomen.
Wij boeren hebben veel absorberend land wat overstromingen voorkomt.
Maar bij ons noemen ze het WATERVERBRUIK.
+1
mlkvhoudr
’Boeren zijn de oplossing, niet het probleem’

Benieuwd of alle partners van boeren er ook zo over denken 😉

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot telegraaf ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1.573
TREFWOORDEN