Valtra 8550 - Valtra 8550 krijgt geen diesel

Hallo wij hebben een valtra 8550. Maar die heeft een probleem, hij krijgt namelijk geen diesel.
We hebben er al een nieuw opvoer pompje op gezet maar zonder resultaat. Als we met de compressor druk op de tank zetten komt er wel diesel uit de aanzuigleiding van de opvoerpomp. En als ik met het pompje zelf pomp dan komt er niets.
Maar toen we druk op de tank zette kwam er ook lucht uit een potje bij het inlaat spruitstuk, waar dient dat potje voor?

Wie kan mij verder helpen?

Laatste  |  

Reacties

johndeere 2650
Filter niet verstopt?
Fendt926Driver
Potje bij het inlaat spuitstuk is van de voorgloei/vlamstart inrichting
valmet6400power
Het makkelijkste met dit soort dingen is het uitsluiten van mogelijkheden.

Dus je gaat kijken tot waar er diesel komt en vervolgens kijk je waar geen diesel komt en wat ertussen zit wat verstopt of zoiets kan veroorzaken. Wij kunnen zo geen dingen opnoemen die 100% zeker de oorzaak zijn.

Bedoel er zitten 2 diesel filters en een waterafscheider filter op weet niet wanneer die voor het laatst zijn vervangen?
RobVolvo
Blaas allereerst de aanvoerslang eens terug de tank in, kan best zijn dat daar rotzooi inzit waardoor je geen brandstof kunt oppompen. Doordat je druk op de tank zet kan het zijn dat je er toch iets diesel langs krijgt. En dan inderdaad gewoon het systeem volgen... Nieuwe filters monteren en steeds een stapje verder gaan. 😉
Fendt280S
Best mogelijk dat er een tank filter aanwezig is. Mijn buurman heeft de eerste generatie T waar het tankfilter verstopt was. Het mechanisatie bedrijf heeft de brandstofpomp, een computer vervangen omdat ze niet geloofden dat er een filter in de tank zit. Uiteindelijk bleek het toch het filter in de tank te zijn. Dit is een verhaal van mijn buurman.
valmet6400power
@Fendt280S
In de handleiding van de 8000 series wordt daar niet over gesproken in ieder geval..
ValtraStisch
De hitechs hebben een filter in de tank,aan het einde van de haalbuis.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot valtra , diesel en brandstof ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
487
TREFWOORDEN