Adviseur van het Rijk: landbouw moet inschikken en de helft van de grond inleveren

Boeren zullen de komende jaren tienduizenden hectares grond moeten inleveren om plaats te maken voor nieuwe natuur, woningbouw en het opwekken van duurzame energie.

Volgens het PBL staat het nieuwe kabinet voor dringende keuzes bij de toekomstige inrichting van Nederland. Tot 2030 moeten een miljoen woningen worden bijgebouwd, er is een noodzaak om nieuwe natuur aan te leggen, voor windmolens en zonneparken moeten plekken worden gevonden, en er zijn snel maatregelen nodig om de gevolgen van de klimaatopwarming tegen te gaan.

‘Ingewikkelde puzzel’

Dat is een „ingewikkelde puzzel”, aldus het PBL, want in een klein land kan niet alles overal. Het nieuwe kabinet moet knopen doorhakken, zegt PBL-onderzoeker David Hamers, een van de auteurs van het rapport. De politiek heeft volgens hem lastige keuzes te lang voor zich uit geschoven.

Deel dit artikel

Reacties

+3
Twentsch Land
Komt Tjeerd zo weer om de bocht .... we moeten gaan onteigenen want anders wordt de prijs opgedreven en dat kunnen we de consument niet aandoen......hoorde ik hem vorig jaar zeggen.

Hij wil gewoon ( en hij niet alleen ) legaal gappen !

Een woord wat ook heel hot en actueel momenteel is is DISCRIMINATIE......

Nou het zijn wel de boeren die het meest gediscrimineerd worden tegenwoordig.
Greetje
Chinese waarden en normen worden hier van toepassing
robbies
De koppenmaker van dienst is hard aan het weekend toe. Helft inleveren staat er, maar bedoeld wordt dat de landbouw van 60 naar 50% grondbezit gaat. 10% inleveren dus. Wat is er de afgelopen jaren al ingeleverd? Dan pas kun je iets zeggen

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot landbouwgrond ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN